Риза или тениска под сакото през пролетта

Кога да изберем риза и кога тениска под мъжкото сако

Важно е да уточним, че двата типа дрехи вървят с различен стил сака. Официалното сако се комбинира задължително с официална мъжка риза и никога с тениска. За разлика от него, под спортно-елегантното можем да сложим и тениска с яка, и с кръгло или триъгълно деколте, както и спортна риза с къс ръкав. Затова е важно предварително да се осведомим за дрескода, ако не познаваме мястото и случая, на които отиваме.


  • Ризата е задължителна на официални събития като:
    • Бизнес вечеря;
    • Офиси със строг дрескод;
    • Оперни, театрални премиери;
  • Тениска можем да облечем:
    • На разходка;
    • На шопинг;
    • На бар с приятели;
    • На романтична среща.

Как правилно да съчетаем тениската със сакото

Първото и основно условие е мъжкото сако да е със спортна линия. Друг важен момент е, че под такава дреха седят по-добре модели с втален силует, който да подчертае гърдите и талията. Широките и oversize варианти стоят по-добре самостоятелно.

Едноцветното сако ще се „отвори“, ако облечем цветна тениска с ярка щампа под него или заложим на спортна риза с къс ръкав с хавайски мотиви или друга подходяща шарка.

Ако сакото е шарено, е препоръчително да не се затрупват цветове и принтове, за това едноцветен мъжки тишърт с деколте, в бяло, черно или друг неутрален цвят, ще бъде идеалното решение.

Допълваме визията си със спортен часовник, интересни чорапи или подходяща шапка и ще имаме един великолепен ърбън стрийт стил.


Какви са важните акценти, ако предпочитате ризата

Ако решим да заложим на класика под сакото, можем да сме сигурни, че облеклото ни ще е спретнато и стилно. Добре изгладена, тази дреха придава чудесен силует, независимо къде ще я „разходим“. Според повода можем да „ъпгрейднем“ визията си с подходяща вратовръзка, а ако ще присъстваме на особено официално и елегантно събитие, можем да помислим и за подходящи ръкавели, тъй като това е един от най-елегантните мъжки аксесоари, наред с часовника.


Модни препоръки от TEODOR

Продуктите на модна къща ТЕОДОР се отличават с безупречен стил и качество на изработката, за това няма да сгрешите, ако заложите на тази марка за всякакъв тип мъжко облекло.

В ТЕОДОР предлагаме различни стилове мъжки ризи и тениски, подходящи както за ежедневни, така и за официални светски събития.

Спортните модели се предлагат в различни цветове и са чудесни за съчетаване както с полуофициални панталони, така и с небрежни дънки и бермуди.

А за официални събития като сватба, абитуриентски бал или премиера, онлайн на teodor.bg, както и във всичките ни физически магазини из цялата страна, може да открие най-подходящата за вашата фигура и стил елегантна риза, с която да блеснете в тълпата.

Назад към всички новини