Какво е яке парка и за кой сезон е подходящо?

Практичните, стилни и качествени облекла са част от модните тенденции, които диктуват модата всеки сезон. Моделите и възможните комбинации с различните дрехи са разнообразни и се променят постоянно, но някои от тях си остават винаги актуални. Пример за това е мъжкото яке парка. Нека погледнем отблизо какво представлява то и през кой сезон е най-подходящо да го носим.

Как се появява якето парка и какви характеристики има?

То има войнишки корени и е проектирано е с цел да предпазва войниците от студените и мокри условия. С течение на времето, то затвърждава мястото си в градската мода и става задължителна част от визията на всеки модерен мъж. Ето с какво се характеризира:

  • дължина – сравнително по-дълго е от стандартното яке, като често достига и до коленете;
  • подплата – съдържанието ѝ може да е от пух или от други топли материали, което прави тази връхна дреха особено подходяща за студените дни;
  • качулка – повечето модели са с качулка, която предпазва главата от неблагоприятни условия, като вятър и дъжд;
  • вятъро устойчиво – тъканта е с много добро качество и обработена така, че да предпазва от вятър и влага;
  • олекотено – въпреки, че е с топла подплата, това яке е олекотено, което го прави идеално за динамичния начин на живот в града.

За кой сезон е подходящо?

Парката се превръща в отличен избор особено през зимата, когато температурите са ниски и климатът е влажен. С по-плътна подплата и вятъро устойчиви материи, които предпазват от студ, якето осигурява необходимата топлина и комфорт. Качулката е особено полезен елемент, който допълнително предпазва главата и лицето при вятър и снеговалеж. 

Есенният сезон често е променлив и предлага както слънчеви, така и студени и влажни дни. Парката е идеалното решение и за този сезон, защото е достатъчно топла дреха, която да ви предпази от хладното време през есента, но същевременно и лека, за да не ви натоварва през по-топлите дни.

Това яке е незаменим аксесоар за всеки, който иска да се чувства достатъчно комфортно и защитено през студените зимни месеци.

Съвети за обличане на яке парка

То може да се комбинира както със спортен, така и с по-елегантен стил на обличане. Съчетайте я с дрехи и аксесоари, които отговарят на вашата индивидуалност. Шал, ръкавици или стилна чанта може да станат чудесен завършек на вашата визия. От гледна точка на обувките – парката си подхожда както с боти с груба подметка, така и с по-елегантни модели.

Назад към всички новини