Има много мъже, които не развързват вратовръзката си защото не могат да направят възела отново, а въпросният аксесоар е неразделна част от деня на деловия човек. За това е важно да знаем как правилно да направим поне класическия “Двоен Уиндзор” и правилно да комбинираме със сакото.
 

Как се връзват

  1. Повдигнете яката нагоре и под нея прокарайте краищата зад врата си, като по-широката долна част (А) се отпуска надолу, докато другата (В) по-тясната стигне на нивото на гърдите;
  2. Кръстосайте краищата за да се получи примка - А трябва да премине над В в знака Х.;
  3. Държейки с пръсти да не се разделят двата края, прокарайте с другата ръка А от вътрешната страна на примката, прехвърляйки я над В;
  4. Прехвърлете сега А зад получилия се възел и прокарайте през примката от външната страна; 
  5. Сега А преминава над възела от дясно на ляво, образувайки се по-малък отвор и се прехвърля от вътрешната страна, като върха на А се прокарва през отвора и се стяга.
 

Как да ги комбинираме правилно с риза

Закономерност в случая е мъжката вратовръзка да е по-тъмната и излишните украшения не са за предпочитане, а при комбинация да се използват допълващите се и контрастиращи цветове. Често купувани са ризите с един цвят, без излишни принтове по тях, защото те най-лесно се съчетават с останалата част от облеклото.
 
Ако все пак предпочитате карирана риза, то знайте, че каретата на връзката за врата винаги трябва да са по-големите. В никакъв случай не правете обратното.
 

Десени

Ако сте решили да правите смесица от два десена, то нека шарките да са с различна големина. Съчетанието с хоризонтални и диагонални е добро решение - ориентацията между двете да е различна.
 

Тънки вратовръзки - модерни ли са

С годините се наблюдава тенденция към стесняване на ширината, като сегашният достигнат предел е от 7,5 максимум до 8 см. Смята се, че този размер е най-подходящият и за високите и по-ниски мъже. Съществува и друго правило, че размерът трябва да съответства на този на ревера.
 
Ще продължат да са модерни и поради простата причина, че са предпочитани от хората с тесни лица и тънки вратове. Добре е да се избират и от хората с по-нисък ръст, защото така всичко изглежда по-съразмерно. Използването им е приемливо в офиса, на срещи, на разходка и т.н. Те също могат да се съчетават по описаните по-горе начини и са ефектни и красиви. 
 
Ако обаче имате въпроси относно избора и търсите експертно мнение, винаги можете да се свържете с нас чрез онлайн магазин TEODOR.bg и с удоволствие ще ви отговорим и препоръчаме най-добрите за вас луксозни модели. Заповядайте, очакваме Ви!