Мъжките спортни обувки без съмнение са в списъка на популярните тенденции, които през последното десетилетие станаха модерни. Наскоро маратонките се носеха изключително при спорт и разходки сред природата - днес обаче ги виждаме навсякъде: по улиците на градовете, в ресторантите и клубовете, а понякога дори и в офиса и на тържествени събития. В настоящия материал ще видим подходящи ли са за носене с костюм и как да направим правилния избор.
 

Подходящо ли е да ги съчетаем с костюм

Колкото и противоречиво да изглежда, този тип мъжки обувки може да се комбинира с костюм. Подобен метод отдавна е демонстриран от звездите на различни събития. Разбира се, за целта има някои правила, за да не се прекрачи границата на лошия вкус. 
 
На първо място, цветът трябва да е неутрален, като най-подходящият е белият. Панталонът да е тесен и може леко да се навият крачолите, но в този случай не забравяйте ниските чорапи. Другата печеливша комбинация е използването на класическа риза с гладки дънки и елегантно сако с вратовръзка.
Все по-голяма популярност набират смелите цветове, като бордо, акцент на обувката, в този цвят, може да преобрази изцяло скучната визия.
 
Ако обичате обаче сутрин да бягате или да спортувате, препоръчително е да се откажете от подобно съчетание и да го използвате само при посещение на различни неофициални събития, а защо не и за всекидневен дрескод у дома или в парка на разходка.
 

Какви спортни обувки и мокасини предлагаме

В настоящата категория сме Ви приготвили огромно разнообразие от:
  • елегантни модели с връзки;
  • зимни;
  • ежедневни;
  • с декоративни шевове;
  • комбинирани гуменки;
  • кецове;
  • със състарен и лазерен ефект;
  • от кожа или естествен велур.
 
В онлайн магазина Ви очаква още пъстра палитра от цветове и комбинации за по-голям спектър от съчетания и всичко на достъпни цени.
 

Как да ги изберете

На първо място е нужно да определите за какво ще ги ползвате. В случай, че ще ги носите на спортни и физически мероприятия, обърнете внимание на моделите с леки дишащи материи, да не натоварват допълнително краката със своята тежест и да омекотяват удара при стъпване. За целта подметката да е изработена от мек и гъвкав каучук.
 
Ако ги използвате за разходки на открито сред природата, изискванията не са толкова големи, но се препоръчва дишаща здрава материя, а ако ще посещавате места с по-неблагоприятни климатични условия, задължително при избора е да се обърне внимание на водоустойчивостта.
 
Изборът за ежедневно ползване е по-разширен и тук вече всичко трябва да съответства на стила Ви на обличане и предпочитанията към дизайна и формата. Задължително гледайте за качеството на изработката, да липсват хлабави шевове и пропуски, а отделните компоненти да са залепени надеждно. Избирайки нас обаче, за качеството не бива да се притеснявате, защото имаме строги изисквания за това, така че заповядайте дори още сега. Очакваме Ви!