Мъжките ризи вече са задължителен елемент от базовия гардероб на съвременния мъж, от който трябва да присъстват поне два чифта. При правилния избор обаче е нужно да се съобразим с някои важни нюанси. Нека ги разгледаме по-долу!

Как да се носят мъжките ризи

От изключително важно значение е как ще ни стои новата покупка и за да я преценим, ще се запознаем с приетите от модата правила. На първо място, дължината на ръкавите е от изключителна важност. Тя да бъде такава, че да достига до началото на ставата на палеца на ръката, напълно закривайки китката.

Диаметърът на яката да е един или два пръста по-голям от този на врата - тук всеки индивидуално може да си прецени как му е по-комфортно. Бъдете наясно обаче, че истинските размери се проявяват само след няколко изпирания.

Друга честа грешка при избора е пренебрегването на дължината на раменете. Тя да бъде точно толкова, колкото е нужно - нито повече, нито по-малко. Започват от врата и завършват там, където започва ръката. 

Дължината при класическите и спортните варианти е различна. В първия случай е по-голяма, защото е предназначена да стои вътре в панталона и не трябва да изпада при сядане или при повдигане на ръцете. Във втория случай, стои отвън.

За запазване на дълготрайността се спазват някои правила при гладенето, така че ще споделим начините на приготовление и изпълнение. Приготовлението се състои в намокряне с пулверизатор на плата, ако той е напълно сух и престоя му увит около 20 минути във влажна кърпа. Преди началото, разкопчайте всички копчета и извадете пластмасовите фиксатори, ако има такива.

Експертите съветват, в началото на гладенето да започнете от яката, преминавайки с ютията през едната и през другата й страна. Ако все пак остават гънки, използвайте функцията за пара. Ръкавите се започват от маншетите и приглаждането им от вътрешната и външна страна. Раменете се оформят, поставяйки дрехата в тясната част на масата за гладене.

Как да разпознаем качествените

За да сме уверени, че купуваме наистина стойностна и модерна мъжка риза е нужно да обърнем внимание на определени моменти:

  • Материята е ключовият елемент и в тази връзка Ви препоръчваме да не прибягвате към синтетиката;
  • Съвпадението на рисунките по плата да е точно, без разминавания. Ако това се случва, може да послужи за индикация, че изработката не е най-добрата;
  • Яката - елементът, който се вижда от околните трябва да е идеален. За някои модели, тип “кент” или “акула” например, се поставят специални пластини за по-добра оформеност, особено ако се използва и вратовръзка;
  • Шевовете са другата индикация за качество. Правилото тук е следното: 8 бода на сантиметър! Не бива да има стърчащи конци или такива, готови да се разшият. Всичко да е плътно, стегнато и завършено.

Нека също разгледаме кое прави българското производство уникално! То се отличава с употребата само на висококачествени памучни тъкани, характеризиращи се със своята мекота и дълготрайност, устоявайки на многобройни изпирания. Той се характеризира със своята абсорбираща способност, без да създава дискомфорт в топлото време.

Всяко от изделията при нас е уникално, защото се изработва чрез последно поколение шивачно оборудване и специално обучени квалифицирани шивачи. Качеството при нас е на първо място и ние строго следим за запазване и приложение на стъпките, които го гарантират. Провеждаме също различни тестове за издръжливост и дълготрайност, така че заложете на българската маркова продукция, както направиха много българи до момента.

Какви видове ще откриете в TEODOR

При нас в онлайн магазина има три подкатегории, разделящи официалните, спортните и моделите с къс ръкав. Всяка от тях се отличава със собствени цветови варианти, размери и разнообразие от принтове. Предлагаме още вталени, класически и спортни разновидности с високо качество на изработката и използваните материи.

Ако желаете да се възползвате и вие от евтините ни цени, сега е момента. В случай обаче, че изпитвате затруднения в правилния избор или по време на пазаруване, не се притеснявайте да се свържете с квалифицираните ни екипи. Те ще Ви съдействат с професионално мнение и напълно БЕЗПЛАТНО! Полага се дори и гратисен период за да изпробвате закупеното и ако не Ви харесва, да го върнете, срещу възстановяване на парите обратно. Страхотно нали?! Очакваме Ви!