Често мъжките чорапи са пренебрегван елемент от цялостното облекло, защото се виждат най-малко, но това е погрешно мислене, защото неправилното им съчетание с дрехите ще доведе до комични ситуации. Ето защо по-долу ще видим как правилно да ги комбинираме, да подбираме цветовете и дължината им.
 

Как се носят и с какво се комбинират

Начинът на комбиниране много зависи от това дали сте с къси панталони, костюм и обувки. Например използването им със сандали не е за предпочитане. Ако сте с шорти, чорапите не бива да са дълги до под коленете - напротив трябва да са скъсени или изобщо да липсват. Тъмните класически модели са подходящи при носене на костюм и обувки. Тогава е задължително да бъдат дълги. С дънките например имате по-голяма свобода на избор и могат да се съчетаят с маратонки. 
 

Цветове

При комбинация с панталони, в никакъв случай не бива да прибягвате към ярки и контрастни нюанси, а напротив - напълно тъмни или клонящи към сивото, без привличане на вниманието. Това е така, защото при сядане, частта от обувките нагоре се открива и е ясно видима, а целта е осигуряване на плавен визуален преход от ходилото нагоре. Още повече, че подобно съчетание създава илюзията за удължаване на краката.
 

Дължина

Могат да се срещнат случаи, в които при носене на панталон в седнало положение да се виждат голите крака, което е смешно. Не бива да допускаме подобни ситуации. От друга страна, при носенето на спортен екип се допускат по-къси варианти.
 

Как да изберете качествени мъжки чорапи

При избора освен, че трябва да съблюдавате по-горе описаните закономерности, обърнете внимание и на размера. Уверете се, че на етикета е указан вашият размер, в противен случай на по-голяма ширина, ще започнат да се нагъват. Ако са прекалено стегнати пък ще изпитвате затруднения при обуването и прекалено стягане на крака.
 
Материалът на изработка също е от значение. Най-често използваните материи са памук, вълна и понякога лен и бамбук. Все пак, материалът е нужно да не се разтяга и обезформя, дори и при многократни обувания и събувания и изпирания. Особено важно условие при луксозните стоки, които предлагаме в онлайн-магазина ни.
 

Какви видове се предлагат в TEODOR

В съответната продуктова гама имате изключително богат избор на цветове, модели и дължини. При нас ще откриете:
  • спортни;
  • класически;
  • къси и дълги варианти на изключителни цени. 
 
Заповядайте, работим 24/7 и по всяко едно време можете да пазарувате, а ако изпитвате затруднения, свържете се с нас по един от вариантите в сайта и със сигурност ще ви съдействаме с професионално мнение!