Съвременният мъж трябва да притежава, както портфейл, така и чанта, което от една страна му придава стил и изисканост, а от друга практичност и безопасност от случайна загуба на пари или документи. За да може обаче да се постигне първият ефект е нужно да се знаят някои правила за избор и да се познават отделните видове, така че по-долу ще обясним важните неща накратко.
 

Как да изберете подходяща чанта и портфейл

В много от случаите по време на избор се наблюдава известна обърканост, особено когато на щанда виждаме едно голямо разнообразие от модели и цветове. 
 
На първо място, преди да отидете в магазина, конкретизирайте какво точно ще носите в първия случай - документи, електронни устройства и т.н. Това ще ви помогне да прецените колко прегради трябва да имат Вашето портмоне или чантичка. 
 
На второ място, препоръчителни са вариантите изработени от естествена кожа, защото те са по-трайни и изглеждат по-представително, особено ако сте делови човек и се занимавате с бизнес. Разбира се, те са и по-скъпи, но и по-луксозни. Достъпни са и по-бюджетни варианти от текстил.
 
При втория случай нещата не са по-различни. Сред огромното разнообразие, разпространени са тройно и двойно сгънатите портмонета, изработени най-често от естествена или еко-кожа. Помислете какво ще поставяте в него - дебитни или кредитни карти, визитни картички, пари и т.н. 
 
На база на това подберете броя на отделенията. Най-срещаните модели отново са изработени от изкуствена или естествена кожа. Цветовете са класическите, а именно черни или кафяви. За да бъдат перфектно допълнение към ежедневната или официална визия.
 

Видове

На пазара в момента се предлагат множество разновидности, но ние ще се спрем на най-предпочитаните: 
 
  • Чантите се делят на спортни с две дръжки, носещи се в ръце. Те са по-обемисти и са предназначени за носене на багаж. Раниците също спадат към този тип;
  • Пощальонски с презрамка, носещи се през рамо. В тях се побират ежедневните аксесоари, като пари, лични документи, телефони и т.н.;
  • Тип куфар, официален избор, с две дръжки за папки, лаптоп, химикалки и някои дребни лични вещи.
 
Портфейлите също имат своите разновидности, както по външен вид, така и по функционалност. Нека видим по-разпространените:
 
  • с двойно сгъване - намиращите се в него банкноти се сгъват наполовина. Характеризира се с наличието на две или три малки джобчета за поставянето на банкови карти, визитни картички или други;
  • с тройно сгъване - тук получавате малко повече, но по-тесни отделения отново за банкови карти, шофьорски книжки и други подобни. Поставените в портмонето банкноти се прегъват на три;
  • Предлага се и т.н. картхолдер за хората, ценящи минимализма и компактността.
 

Защо да се доверите на TEODOR

Защото именно при нас имате на разположение богата гама от луксозни мъжки аксесоари на неустоими цени. Ако предпочитате пазаруването онлайн, то посетете специализирания ни сайт. Ако обаче отдавате предпочитание на класическото пазаруване във физически магазин, заповядайте в някои от тях, в по-големите градове и с радост ще ви съдействаме по време на покупките. Очакваме Ви!