Въпреки умелите трикове на модните дизайнери да промотират различни импровизации с външността на мъжките сака, силнияj пол си остава доста консервативен в избора, предпочитайки класическите бизнес-варианти. Всъщност, тук има и някои важни елементи, които трябва да се вземат в предвид, за да може покупката да изпълнява главното си предназначение, а именно да изглеждате добре и елегантно. По-долу, съвсем синтезирано ще се опитаме да наблегнем на този момент.

Как да изберем мъжко сако

Правилният избор ще Ви придаде вид на успял и сериозен делови човек. За това поетапно ще разгледаме стъпките:

  • За начало обърнете внимание на раменете. Те не трябва да ви пречат по време на движение на ръцете, но и да не са твърде широки;
  • Реверът плътно приляга по страните и завършва 2-3 см над първото копче. Стандартната ширина е 7-12 см.;
  • Маншетите на ръкавите да са по-къси с 2-3 см от тези на ризата;
  • При носене, по ръкавите и на гърба не бива да се образуват хоризонтални гънки;
  • Класическият тип да покрива задните части и визуално да разширява човешката фигура;
  • Саката с двойно закопчаване предимно са предпочитани от бизнесмените и те спадат към консервативните варианти. С тройно, вече принадлежат към неформалните модели;
  • Долният подгъв да не е плосък, а леко обемист;
  • Двата края не бива да се разминават, дори и когато сте закопчан.

В гамата ни получавате решения с широк диапазон от номерация, покриваща мерките дори и на по-едрата фигура. Тук по специално са достъпни варианти от 44 до 64 номер, за да вземете най-подходящият за телесната Ви форма продукт.

Как се носи

Съществуват отделни правила за деловия етикет, диктуващи на мъжете, как правилно да носят сакото. Някои детайли може малко да варират, в зависимост от вида на костюма, но за всички модели има едно голямо условие: средното копче винаги трябва да е закопчано - специална традиция, споделяна от всички мъже.

Разбира се, в неофициална обстановка, от въпросното правило е допустимо да се отклоните. Разкопчаването също е позволено в седнало положение, но само тогава. Модата също допуска и носене в съчетание с тениска и джинси, естествено, когато дрескодът не е твърде официален. Подобна комбинация е приемлива на различни партита или увеселителни мероприятия.

Видове, цветове, материи

Като цяло на пазара съществуват два типа, а именно едноредови и двуредови. В първия случай, имаме един ред копчета, а в другия два реда. Броят може да варира от едно до четири, като най-разпространените са с три.

От друга страна, тъмните цветови нюанси са по-подходящи за наистина официалните случаи и делови срещи. Те излъчват строгост, сериозност и величие, внушават респект и уважение. По-светлите и разноцветни тонове са позволени, когато става дума за партита, разходки на открито или рождени дни.

Смята се, че най-добрите мъжки костюми се шият от вълна. На първо място, вълната е по-издръжлива на честото използване и на второ, тя "диша", запазвайки топлината. Маркировката Super и числата от 80 до 180 показват плътността на материята. Колкото числото е по-високо, толкова по-тънка е материята, но и по-скъпа.

Защо да се доверим на TEODOR

Защото в онлайн-магазин TEODOR.bg сме ви приготвили огромно разнообразие от модели и размери на евтини цени. При нас също получавате професионално и вежливо обслужване, лесна за пазаруване платформа със система за бързи поръчки, без регистрации и екип от експерти в областта за безплатна консултация.

Още повече искаме да ви обърнем внимание, че пазарувайки от нас, получавате 30 дни гратисен период за да изпробвате покупката си и ако не ви харесва, да я върнете обратно, срещу възстановяване на платената сума. Страхотно нали?! Очакваме Ви още в разположените ни из цялата страна реални търговски обекти, намиращи се в София, Варна, Бургас, Русе и т.н. Тук ще усетите обстановката и уханието на качествения плат, както и да облечете някое от предложения ни и да се огледате на живо. Очакваме Ви!