Препоръки на TEODOR за поддръжка на костюми

Мъжкият костюм е вечен символ на елегантността и стила на мъжа. Но как да запазите своя костюм в отлично състояние и да го носите години наред? Ние, от TEODOR, знаем колко е ценен той и колко много означава за вас, затова споделяме нашите професионални препоръки за неговата поддръжка.

Как да се грижим за костюма си? 

Най-вероятно ви се иска да имате костюм, който изглежда безупречно всеки път, когато го извадите от гардероба и да може да го облечете веднага. За тази цел трябва да се погрижите не само за поддръжката му, но и за неговото съхранение. Съхранявайте го в калъф на подходящо място и следвайте съветите на професионалистите.

1. Химическо чистене – кога и защо?

Химическото чистене е единственият щадящ метод, който ви препоръчваме да използвате за поддръжка и почистване на официални дрехи и костюми. То позволява на тъканите да запазят своята форма, цвят и качество. Обръщаме внимание, че прането с перилни препарати в домашната пералня, на която и да е програма, е абсолютно неподходящо, тъй като може да повреди материите. А сушилнята е абсолютен враг на вашите костюми, тъй като високите градуси причиняват свиване, деформации, избледняване и други щети. 

Нашата препоръка е да следвате инструкциите на етикета и да носите дрехите си в специализирани фирми за химическо чистене поне веднъж годишно.

2. Гладенето – тайната на перфектния външен вид

Не всеки обича да глади, но е истина, че гладенето може да направи чудеса за вашия костюм. От TEODOR ви съветваме винаги да проверявате етикета за препоръчителната температура и по възможност да използвате ютия на пара.

И още един полезен съвет – старайте се да гладите ръбовете и шевовете от вътрешната страна, за да избегнете стесняване на тъканта.

Допълнителни съвети за поддръжка

Няколко са ключовите моменти, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да запазите костюма си в перфектно състояние. Един от най-важните е начинът, по който го съхранявате. Окачвайте го на закачалка, за да има достатъчно пространство около него, така че тъканта да може да "диша" и да не се намачква. Добър съвет е да използвате калъф за оптимална защита против прах, насекоми или други външни фактори. Ако пък усетите, че след дълго носене или пътуване се появи нежелан мирис, може да го изложите на свеж въздух за няколко часа, за да се проветри.

Следвайте препоръките ни за правилна поддръжка на вашия костюм, за да може да му се наслаждавате години наред. Нека той си остане символ на вашата елегантност и стил!

Назад към всички новини