В съчетание с копчетата за ръкавели и вратовръзката, мъжките кърпички на сакото са финалният щрих за елегантност. Този малък, но значително важен детайл от цялостната визия на мъжа е задължителен. Разбира се, за да се получи най-добър ефект е нужно правилното съчетание и сгъване, така че по-долу ще се спрем именно на тези важни детайли.
 

Как да ги съчетаем с костюма

Общоприетата закономерност за класическите едноцветни варианти не винаги са задължителни и за предпочитане. Напротив, дори можем да кажем, че леките шарки с подобни цветови акценти са препоръчителни, като малки точици или диагонални ивици с бляскав ефект. Естествено, белият и черният цвят си остават класическите и те могат да се съчетаят с по-светлите или по-тъмни тонове.
 
Важно е тук да се знае, че цветът на кърпичката трябва да е леко по-светъл от цвета на сакото ако то е в тъмен акцент и обратното. Разбира се, ако дрескода изисква по-пъстри цветови съчетания, тогава имаме по-гъвкави варианти за избор и комбинации.
 
Модните специалисти препоръчват още да се съчетае цветовия вариант с този на ризата, а материята на изработка да е копринена. Това придава прецизност и лукс, както и демонстрация на висока класа. Добро решение за комбинация, е ако вратовръзката е лъскава и аксесоарът също е лъскав, а палитрата идентична. Допуска се обаче и разноцветност между двете.
 

Как се сгъва

Има различни вариации за сгъване, но по-долу ще посочим 5 от най-разпространените:
  • дискретно - сложете аксесоара на равна повърхност в разгънато състояние и сгънете през средата единият страничен край върху другия. Сгънете още веднъж нагоре и готово. Вижда се само малка лентичка от джоба;
  • едновърхово - сложете продукта в разгънато състояние във вид на ромб. Хванете долният ръб и го поставете върху противоположния, прегъвайки плата през средата. Ще се получи триъгълник. Прегънете върховете на левия и десния страничен ръб, получавайки се нещо подобно на пощенски плик с отворен горен край;
  • двувърхово - процесът е същия, като горния, но двата горни върха леко се разминават;
  • обърнато - слагаме отново във вид на ромб. Сгъваме надолу и двата странични върха се събират на едно с долния;
  • флорално - поставяме като ромб и в средата хващаме с пръсти, вдигайки нагоре. Отдолу ще се образува цвете, което хващаме с другата ръка и обръщаме кърпата нагоре, поставяйки я така в джоба.
 

Десени

На пазара към днешна дата се предлагат подобни аксесоари и с разнообразни десени за по-гъвкави комбинации с останалия тоалет. При нас в TEODOR.bg също ще откриете огромна гама от предложения за сака за да откриете нужните Ви вариации и то на най-добрите цени, обслужване и доставки. Заповядайте, очакваме Ви!