Основната особеност на мъжките мокасини се крие в дизайна – страничните стени и подметката обикновено са изработени от едно цяло парче, а отгоре – от пръстите на крака започва друго, отиващо към горната част на обувката. Единственият шев всъщност съединява двете части и най-често той изпълнява и декоративна функция, чрез използването на контрастни цветове. Кой материал обаче е качественият и как да ги носим, ще научим по-долу.
 

Велурени или кожени

В зависимост от повода, можете да изберете модели с единия или другия материал. Велурът е по-добре да се използва при всекидневна употреба, защото той не е капризен към външните околни влияния, като ожулвания, лесно се почиства и дълго време запазва красивата си външност. Той е мек, удобен и гъвкав, а обувките изработени от него са красиви и дълготрайни.
 
Върху кожата, особено ако е гладка или пък лъскава, бързо се появяват белези от ожулвания и мръсотията си проличава веднага. Такъв вариант би бил по-подходящ за неофициални поводи, като увеселителни събития, мероприятия на открито и подобни. Кожата обаче е лесна за поддръжка, връщайки първоначалния си блясък, само чрез забърсване с влажна кърпичка.
 

Как се носят

  1. Никога не обувайте мокасини с бизнес костюм - това е в противоречие с изискванията за мода и стил.
  2. Не ги комбинирайте със спортно облекло, защото изглежда съвсем нехармонично и се смята за проява на лош вкус.
  3. Не ги носете в комбинация с чорапи и шорти или къси панталони. Съществуват обаче някои изключения: дългите чорапи е за предпочитане да не са черни или бели, и могат да се съчетаят с дълги панталони или дънки.
  4. Това не са целогодишни обувки и не могат да се използват през зимата. Не се препоръчва употребата им съвместно с топлите зимни дрехи, като якета, палта и шуби.
 

Защо да изберете TEODOR

Защото сме Ви подготвили богата палитра от цветове за всеки вкус и предпочитание, а също и разнообразие от налични номера и изгодни цени. Всеки от предложените продукти е изработен с огромно внимание и от дълготрайни материали, преминавайки строги правила за качество. 
 
Избирайки нас, получавате още бърза и интуитивна уеб-платформа за пазаруване, безплатна онлайн консултация за правилния избор и всичко свързано с предлаганите от нас стоки и услуги. Налична е още технология за бързи поръчки, улесняваща и спестяваща Ви досадните регистрации в системата, имаме разработени и специални програми за лоялни клиенти, за да се възползвате от огромните отстъпки, така че заповядайте и при нужда не забравяйте да се свържете с нас! Очакваме Ви!