Модни тенденции при абитуриентските костюми през 2020

Какви са модните акценти при абитуриентските костюми

За сезона на абитуриентските балове през 2020-та продължава тенденцията за избягване на стандартната визия. Все повече момчета захвърлят класическия костюм и залагат на спортно сако и панталон, без да са задължително част от общ ансамбъл. Ситното каре е на мода, а ако то не е по вкуса ви, можете да разгледате предложенията с флорални мотиви, които са чудесен начин да изпъкнете в тълпата. Комбинацията от папионка и мъжки официален елек остава актуална свежа визия.


Класическа елегантна визия

Традиционните тъмни костюми все още са стандарт в мъжкото облекло за абитуриентския бал, но и те се влияят от някои модни течения. Торбестите модели са все по-рядко срещани и дори класическите мъжки костюми се предлагат със стеснени крачоли и полу-вталени сака. По-строгите модели са от три части – панталон, сако и елек. Ако сте избрали такъв костюм за абитуриентската си нощ, можете да разчупите визията с ярка вратовръзка или папионка, риза или официален елек в нестандартен цвят, а ако нямате чак толкова смелост – шарените чорапи, които само от време на време да се подават, също са добър вариант.


Спортно-елегантни съчетания

За абитуриентската нощ можете да заложите на нещо по-малко официално, но далеч по-младежко и удобно. Спортните мъжки сака и елеци са с раздвижен дизайн и смели цветове, освен това са вталени, за да подчертаят раменете. Съчетават се чудесно както с риза с разкопчана яка без вратовръзка, така и с тениска.

Спортно-елегантните панталони са все по-предпочитан избор от младежите, защото са комфортни, но все пак официални. Тяхната дължина е над глезена – една тенденция от последните години, която продължава да е актуална. Това позволява носенето на интересни чорапи, които да са акцент в облеклото. Също така, тези панталони се комбинират чудесно както с обувки, така и с кецове – още една комбинация, предпочитана от младежите.

Друго приятно съчетание в тази категория е панталон с риза и елек. Тъй като май месец е много вероятно сако изобщо да не ви е необходимо, елекът е чудесен заместител.


Полезни съвети при избора на облекло за бал от TEODOR

Колкото и клиширано да звучи, абитуриентския бал е наистина веднъж в живота. За да не се създават стресови ситуации и да можете да се насладите на тази нощ, последвайте тези съвети от ТЕОДОР:

  • Подгответе се предварително с идеи – дали искате да сте с класически костюм или спортно-елегантни сако и панталон;
  • В каква цветова гама ще е облеклото ви.
  • Започнете да разглеждате и пазарувате отрано – не оставяйте покупката на облекло за последния момент;
  • Подберете аксесоарите и не забравяйте – малкото е повече. Не слагайте повече от два хващащи окото акцента;
  • В никакъв случай не подценявайте удобството – добрата визия е комбинация от облекло и стойка, която няма как да е изправена и естествена, ако костюмът не ви е удобен.

 

Назад към всички новини