Вталените мъжки сака към момента са много модерни и предпочитани, поради факта, че те прилягат по тялото и всъщност повтарят формите му, което е вариант да изглеждаме елегантно. Какви обаче са визуалните тънкости и правила за точния избор ще разберем по-долу.
 

Как трябва да стои вталеното сако

Едно от предназначенията на подобно горно облекло е да коригира до колкото е възможно недостатъците на тялото ни, така че да изглеждаме добре. То трябва да очертава физическите ни форми, без да е твърде широко или тясно. Разбира се, балансът между визията и комфорта при носене да е максимално хармонизиран.
 
Да прилепва плътно до раменете, а яката да следва очертанията на врата. Ако в раменната област сте твърде тесни е хубаво мъжкото сако да се избере с малко по-широка част в тази зона, за да се направи корекция, но не прекалявайте. Не бива да се образуват гънки и излишни набръчквания, защото е знак за неправилен подбор и не стои естествено.
 
Що се отнася до ширината в областта на гърдите, то тя трябва да е такава, че в закопчано състояние да можем да прокараме ръката си с отворени пръсти във вътрешността, но не и със свити в юмрук. Така осигуряваме малко пространство за комфортно носене, без да изпитваме стягане при сядане например.
 
Дължината на ръкава да не достига в никакъв случай до дланта на ръката, когато тя е отпусната надолу - до китката е приемлив вариант. Нужно е да се оставят 1-2 см да излезе маншета на ризата.
 

Как да изберем правилния размер  

Що се отнася до дължината, то много от стилистите препоръчват тя да достига до началото на дланите на ръцете, когато те са отпуснати надолу и плътно прилепени до тялото. Естествено има хора с различни физически пропорции и не винаги подобно правило е удачно. Експертите в областта обаче дават и друга опорна точка, на която да обърнем внимание.
 
Те твърдят, че дължината е нужно да покрива изцяло задните части и да достига до там, от където започват краката. Това всъщност е универсалният измерител. По-късият или по-дълъг вариант вече не се вписва в приетите норми за правилен избор.
 

Предимства и недостатъци

Положителните черти на елегантното облекло винаги си остават едни и същи и те са:
  • Изглежда крайно елегантно и съвременно, създавайки впечатление, че мъжът се интересува от модните тенденции и се грижи за външността си;
  • Подчертава отлично фигурата и ако притежавате красив силует, това е отлично решение да го покажете на останалите;
  • Помага Ви да създадете добро първо впечатление сред околните хора.
 
Сред недостатъците ще споменем, че подобен аксесоар е много капризен за поддръжка, за да запази добрия си външен вид възможно най-продължително време. 
 

С какво може да се комбинира

Избирайки такъв модел за носене, не е нужно да се ограничавате до някакви строги правила и изисквания за комбинация. Можете да съчетаете с дънки и маратонки например, както и с различни оригинални шалове.
 
В случай, че искате да се сдобиете с такова облекло, погледнете към гамата ни от специална селекция в онлайн магазина TEODOR и със сигурност ще откриете подходящият за вас модел. Ако обаче изпитвате затруднения в точния избор, въпреки по-горните разяснения, свържете се с консултантите ни и те с радост ще Ви дадат експертно мнение, отговарящо на нуждите и изискванията Ви и то напълно БЕЗПЛАТНО! Побързайте, очакваме Ви!