Колко дълго трябва да е мъжкото сако?

Как да определите дължината

Строго правило за определяне на дължината важи само за класическия костюм, в други случаи дължината на сакото директно зависи от стила на избрания костюм. Ето и няколко лесни трика:

  • дължината трябва да достига до средата на дланта, спусната по протежение на тялото на ръката. Задните части са покрити със сакото;
  • долният ръб визуално разделя фигурата наполовина – от яката до долния ръб и от долния ръб до пода. Правилната дължина ви позволява да забулите несъвършенствата на фигурата. Късото сако скрива недостатъците на късите крака, визуално ги удължава. Съответно, дългото ще направи краката по-къси;
  • ръкавът трябва да пада свободно, без да образува бръчки – дължината на ръкава на мъжкото сако достига основата на ръката на нивото на костта и трябва да се вижда маншет от 1-2 см.

Модата се мени с всеки изминал ден, затова изберете марково лятно или зимно мъжко сако, което да отива на вашия стил. Спортното е подходящо за ежедневна употреба, а с елегантното ще изглеждате чудесно на всяка бизнес среща. 

Ежедневните мъжки сака са изработени от естествени материи, като структурен памук, структуриран лен или памук с лен в елегантни кройки. От друга страна, можете да се възползвате от множество допълващи елементи като външни джобове или качулки при саката изработени от памучно трико. Много често се използват трикотажни тъкани в меланж, ситен пепит и други, които допринасят за качеството на продукта.

Как да изберете

Вталеното мъжко сако е страхотен избор за млади мъже както за ежедневна употреба, така и за официален повод. Моделите с кърпичка са подходящи за сватба или абитуриентски бал, тъй като придават допълнителна изтънченост. Не забравяйте да добавите и вратовръзка, ако поводът е по-официален. 

Много мъже предпочитат класическите наситени сини или черни нюанси. Такъв избор се обяснява преди всичко с факта, че мъжете изпитват трудност при избора на цвят и се опасяват да експериментират с разнообразни декорации. Не се притеснявайте да се доверите на необичайни цветове като червено, жълто или дори розово. Разбира се, ако случаят позволява, можете да изпробвате различни комбинации, които да ви откроят сред останалите, но в никакъв случай не прекалявайте. Заложете на цветна риза за акцент или на елегантен, едноцветен модел, ако искате сакото да изпъкне. 

В ТЕОДОР ще откриете online много модерни модели, подходящи за различни случаи. Ако търсите ежедневни костюми, то можете да се доверите на моделите в ситно каре и пепит с елегантна кройка от oлекотена материя (вискоза, полиестер, еластан). Те придават изключителен комфорт благодарение на дишащата материя, като в същото време не заемат много място и са подходящи за пътуване.

Назад към всички новини