Как се връзва вратовръзка

В това видео ние от ТЕОДОР сме се постарали да обясним визуално как се връзва най-популярния възел за вратовръзка. Могат да се доловят тънки нюанси на класика, но комбинацията риза и вратовръзка винаги ще е на мода, особено при връзване на вратовръзка с единичен възел. Подробна информация за видовете възли като единичен и двоен възел можете да намерите в статията ни: Как се връзва вратовръзка.

Връзването на вратовръзка трябва да е умение, което всеки мъж да владее. Този стилен аксесоар е прекрасно допълнение за всеки бизнес костюм. Ако го комбинирате правилно и със стилна риза, със сигурност ще създадете една елегантна и красива визия за офиса. 

Как се слага?

Има много начини за връзване на вратовръзка. За да бъдете по-добри в това начинание, може да погледнете различни видео уроци. Ние от онлайн магазин Теодор ще ви запознаем с основните техники и възли:

  1. Класически единичен възел
    Преметнете вратовръзката през врата с шев към яката на ризата. Наложете широкия ръб към тесния. Отгоре прекарайте дебелата част през бримката, която се е образувала в близост до шията. След това спуснете големия край надолу, минавайки под малкия в посока към дясната ръка. Прекарайте дебелата част върху тънката от лявата страна. Остана само да очертаете широк ръб през примката. Ще се получи част, с която лесно ще регулирате крайния вид.

  2. Уиндзорски двойни възли
    Красив и компактен, така се характеризира двойният уиндзорски възел. Той приема интересна форма, благодарение на двойното връзване. Лесно е да се направи дори от начинаещ. Вратовръзката се поставя с шевовете към яката на ризата, като широкият ръб трябва да е отдясно. Кръстосайте двата края така, че по-голямата част да се намира над по-малката. Увийте тънкия край с дебелия ръб отдясно. Разтегнете широкия край върху получената яка и го поставете от лявата страна, след което трябва да издърпате внимателно. Наместете възела отпред, като преместите по-големия ръб хоризонтално отляво надясно.

  3. Троен възел
    Този вариант прилича на символа на езичниците. Различава се с асиметричен вид и изглежда много оригинално. Вързан е с помощта на тънък ръб. За най-точно указание за слагане, погледнете стъпките във видео урок.

 

Има много опции за връзване, но това са най-основните. Имайте предвид, че е от значение дали вашата вратовръзка е къса или дълга. Дългите модели могат много по-лесно да се вържат и са подходящи за начинаещи. 

Основни правила за връзване 

Има няколко основни правила при връзването, с които, ако се съобразите, ще се научите бързо и лесно как да си сложите вратовръзката. Първи и основен съвет е, ако ще го правите за пръв път, можете да започнете да се упражнявате на ръката си. Ако решите да сте смели и да минете направо към шията, то винаги го правете пред огледало. Преди да започнете, закопчайте ризата и вдигнете яката нагоре. Определете подходящата дължина, най-често тя трябва да е до малко под пъпа. След това внимателно следвайте стъпките за връзване на възлите, които сте си избрали да използвате.

Назад към всички новини