Какво да знаем за мъжкия костюм

Как да направим точният избор

За да успеете да определите, кой костюм най-добре би ви пасвал, е нужно да се съобразите с някои особености, които ще изброим и опишем накратко по-долу. На първо място се съобразете с фигурата си и я оценете точно, без да пренебрегвате недостатъците си и внимателно разгледайте таблица - размери на мъжки костюми.

  1. Тъмните цветове и тънка пусната по дължината ивица, могат визуално да издължат тялото и да Ви направят по стройни.
  2. Ако се нуждаете от разширяване на неатлетичната гръд, то изберете вариант с тесни ревери.
  3. За ниските хора се препоръчва избор на сако със завишена линия на талията и обратното, ако искате да намалите височината си, вземете си със занижена талия.

 

Нужно е цветът да съответства на този на кожата, очите, косата. И помнете закономерността, че колкото по-официално е събитието, толкова нюансите и моделът трябва да са по-строги.

 

Как да го съхраняваме правилно

За да може по-дълго да го използваме е нужно да знаем и как да го съхраняваме, за да запази бляскавия си вид възможно най-продължително време. Това се постига чрез някои тайни, които ще споделим с вас.

 

Не го носете всеки ден, защото тъканта трябва да почива. Вероятно не знаете, но когато е в покой, тя се изправя и бръчките изчезват. Това е особено вярно за материята с висок индекс. Препоръчваме носене поне на всеки два дни. 

 

Не дръжте подобно фино облекло върху тънка и метална закачалка. Последната трябва да бъде с широки пера и дължина, поне колкото раменете на сакото. Макар, че не е най-удобният и достъпен вариант за всеки, препоръчително е мъжкият костюмът да се държи облечен върху манекен. Така запазва формата и външността си правилна, без да се мачка.

 

Преди прибирането му в гардероба, почистете го много нежно и внимателно с фина и мека четка от естествен косъм. Колкото тъканта е по-фина и деликатна, толкова повече внимавайте при почистването.

 

Защо да се доверите на TEODOR

Защото високото качество в онлайн-магазинът на ТЕОДОР ни е на достъпни цени, асортиментът от летни, зимни, официални, костюми за сватба, ленени, вълнени и т.н. е изключително обширен и със сигурност ще откриете търсеното от вас облекло. Ако се обърквате сред разнообразието, винаги можете да се обърнете към екипът ни от професионалисти, които с радост ще ви обърнат индивидуално внимание и ще съдействат напълно БЕЗПЛАТНО! Заповядайте, очакваме Ви!

Назад към всички новини