В случай, че работите в офис или всекидневно се налага да водите делови срещи и разговори, то външният вид е от изключително важно значение. В тази връзка можем да споделим, че класическите бизнес костюми са подходящи за целта, а и те още доста години ще са актуални в модните мъжки среди. Правилният избор обаче е много важен за добрия външен вид и по-долу накратко ще опишем на какво да обърнете внимание.

Как да изберете мъжко бизнес облекло в класически стил
Нека изясним първо какво представлява – това е комплект, състоящ се от сако и панталони, направени в еднакъв стил и от една тъкан. Тук влизат също ризата, папионката или вратовръзката, колана и различните допълнителни аксесоари, като например кърпичката в предния джоб. По-долу обаче ще стане дума за основните елементи – сакото и панталоните.

Сакото
•    Най-важният акцент при избора са размерите. Избирайте, така че като го облечете да ви стои удобно, без да ви стяга или да е твърде широко. Нужно е да седи удобно в областта на гърдите и подмишниците, без да се врязва, но и да не виси. Модата в случая “казва”, че ръкавите трябва съвсем малко да закриват дланите, но пък според съвременните тенденции, до въпросната дължина трябва да достигат ръкавите на ризата, а тези на горното да са с 2-3 см по-къси.

Панталонът
•    Съществуват два вида - с предно закопчаване и без. Първият е стандартният вариант и до неотдавна се считаше, че е задължителен. Днес модните тенденции диктуват други правила и допускат версия без закопчаване. Тук имате по-голяма свобода на избор и за предпочитане е вариантът, който най-добре ви пасва.

Относно ширината, те не бива да са твърде широки или тесни, а удобни. От бедрото към глезена е нужно плавно да се стесняват. Джобовете да не изпъкват навън, а напротив - да са прилепнали плътно към тялото.

При подбора на точната дължина, може да срещнете повече затруднения. Прието е да достига до петата на обувката. Твърде скъсените варианти обаче са силно нежелателни. За да направите по-пълна преценка, направете една крачка напред и забележете, дали при изнасянето на крака ви се открива чорапа. Ако тава е така, то значи че са прекалено къси. В случая, задължително има вертикални, едва забележими гънки отпред. Те трябва да бъдат напълно плоски и гладки.

Етикет
Когато говорим за класика, то нужно е да се знае, че това винаги е строг стил, където всичко седи точно по фигурата и е с минимум детайли и никакви експерименти. Затова много дизайнери предпочитат да се заиграват с текстурите. 

Имайте предвид, че класическото бизнес облекло не е възможно без правилно подбрана риза и вратовръзка. Така, че за цял, завършен и хармоничен образ, се опитайте да запазите всички тези компоненти на гардероба съчетани помежду си.

Цветове
Най-консервативният фон е черният. Той придава строгост и в същото време влиятелност. Подходящ е за носене на тържествени събития, но не и на корпоративни срещи. За последното, препоръчителен е тъмносиният модел, който всъщност се счита и за универсален. 

Сивото също се смята за силно универсален цвят, с който много лесно се съчетава останалото облекло. Подходящ е за корпоративни мероприятия и по-специално за носене през зимата. За лятото се препоръчват по-светлите нюанси.

Все пак ако изпитвате затруднения по време на правилния подбор от онлайн-магазина TEODOR.bg или изникнат по-специфични въпроси относно покупката, можете винаги да се свържете с нас по един от изброените в сайта начини. Очаква Ви огромна гама на атрактивни цени, професионален обслужващ персонал, бързи доставки и любезно отношение. Потърсете ни и не ни жалете!