Как да запазим вълнените си дрехи като нови?

Опасности при пране

Възможно по-малкото прикосновение с водата, ще запази дрехата по-дълготрайна и добре изглеждаща. Въпреки това, по някое време просто ще се наложи тя да бъде изпрана и тогава настъпват някои опасности. Например може да загрубее или да се свие.

 

Именно поради това, експертите съветват: 

  • перете вълнените дрехи, само и единствено, когато наистина има нужда от това. Ако има само петно, опитайте да го отстраните по сух начин;
  • проверете внимателно етикета за определени указания относно прането и грижите;
  • за да освежите само материята, не е необходимо да я миете, а е достатъчно просто да я проветрите на свеж въздух;
  • повечето замърсявания, могат да се отстранят чрез мека четка, след проветряване.

 

Как да отстраним топченцата?

При по-продължителното носене, влакната се търкат едно в друго и това всъщност е причината за образуването на многобройните малки топченца. Нека видим по какъв начин е възможно тяхното отстраняване и как най-бързо може да стане това. Някои експерти съветват, ако топчетата не са много, да ги отрежем едно по едно с ножица. Ако обаче са повече, ефективен вариант е внимателно със самобръсначка отгоре по повърхността да ги отстраним.

 

Ако този начин Ви се стори твърде опасен и с вероятност да повредите дрехата, по-безопасният метод е да използвате велкро ролка. Така топчетата сами ще се лепят по нея и периодично ще трябва да ги отстранявате на ръка.

 

Важно е да избираме висококачествени материи

Вероятно е излишно да споменаваме, че вариантите с по-високо качество са по-издръжливи и дълготрайни от изкуствените и евтини аналози. Покупката на облекло от естествен плат дългосрочно е икономически по-целесъобразно от евтините им копия. Те са по-дълготрайни за употреба, по-добре изглеждат и не са толкова склонни към износване, както техните нискокачествени аналози. Разбира се, за целта е нужно и правилно да се грижим за подобни дрехи.

 

За да можете и Вие да се насладите на висококачествено облекло, посетете някой от търговските обекти на ТЕОДОР в цялата страна или онлайн магазина teodor.bg Тук Ви чака изобилие от възможности за избор и то на зашеметяващи цени! Ние също сме осигурили отлична атмосфера, млади и позитивни хора от екипа, които ще се погрижат да се чувствате добре и да направите най-добрите според предпочитанията Ви покупки. Възползвайте се!

Назад към всички новини