Етикетите на дрехите - как да ги разчитаме

Защо се слагат етикети на дрехите

Те се употребяват активно в модната индустрия. Обозначението им помага на купувача да разбере всичко необходимо за стоката - къде е произведена, от какво е съставена материята, всички инструкции за поддръжка и друга полезна информация. 

Почти всички производители слагат етикети на дрехите. Нещо повече колкото по-добре изглеждат, толкова по-качествено и скъпо е облеклото.

Какво представляват

Те са като малки информационни табла. Инструкциите изписани върху тях помагат на всеки да поддържа добрия вид на облеклото си. 

Какво представляват знаците за пране

Означенията на етикетите за дрехи носят своята символика. Според Teodor всеки трябва да придобие умения за разчитането им. Символите са разделени на няколко основни групи, всяка от които има своите особености. Ето какво представляват:

  • Начин на пране;

Постигането на по-добри резултати при изпирането и предпазването от нараняване на материята зависят от температурата и цикъла на пране. Знаците дават указания за температурата и цикъла, които е препоръчително да се използват. Добре е да знаете, ако облеклото трябва да бъде ръчно изпрано или дадено на химическо.

  • Сушене;

Сушенето е важна част от грижата за облеклото, често се подценява, но смалените дрехи не са забавна гледка. Обозначенията ви осигуряват спокойствие и сигурност.

  • Гладене;

Различните материи крият множество рискове. Някои имат нужда от специална обработка, други се гладят изключително лесно, трети от своя страна крият рискове от повреда.

  • Избелване;

Благодарение на тази група,можете да разберете кога е разрешена употребата на белина и какъв вид е подходящ за дадената материя.

  • Химическо чистене.

Облеклата, имащи нужда от специално третиране, можете да познаете по обозначенията.

Понякога символите за пране са прекалено много и могат да бъдат страшно объркващи. Не е нужно да познавате всяка тъкан и специфичните изисквания за поддръжка, необходимо е единствено да умеете да разчетете знаците. 

Ние от Teodor съветваме да се образовате спрямо етикетите за дрехи, това би могло да бъде от голяма помощ спрямо дълготрайния период на употреба на облеклото ви.

Назад към всички новини