Жилетката - не само за стари господа

Жилетката - не само за стари господа

Мъжката жилетка не само, че не е излязла от мода, въпреки голямата си история, тя става все по-актуална и то не само сред възрастните господа. Много често е предпочитана и сред младежите, поради красивата си външност и функционалност. През хладните есенни дни, тя ще ни дари с комфортна топлина, която не ни поднася нито една друга дреха. Нека обаче видим защо отново е актуална и как правилно да я комбинираме с останалото облекло.

Защо жилетката се завръща на мода

Защото непрекъснато се осъвременява с подходящата модна визия, осигуряваща актуална външност. На пазара в момента има необятна гама от цветове, различни текстури и материи на изработка. Можете да си вземете дебела или тънка мъжка жилетка, тъмна, светла или неутрална - всичко от което имате нужда. 
 
Имате дори достъп до вталени или широки варианти, според телосложението Ви. Другата причина за връщането им на мода е тяхната издръжливост и дълготрайност. Когато са изработени от качествени тъкани, те издържат на многобройни пранета и агресивни (в умерена степен) разтягания, без да се деформират. Отлично се съчетават с широк кръг от облекла и винаги ни стоят отлично.
 

С какво може да се комбинира

Поради стандартността си, често е подходяща за комбинация със спортно долнище или дънки. Повече е предпочитана в кежуал стила, където визията е по-свободна и дрескода не е строг. Подходяща е за съчетание с маратонки, мокасини или кецове. Под нея е позволено носенето на блуза с дълъг ръкав или тениска.
 
Въпреки, че понякога се комбинира и с къси панталони, това не е добро решение, тъй като визуално се нарушават пропорциите на тялото. Тоест, изглежда, че краката са ни по-къси. Може да се носи на разходка, по време на дълги походи в планината или на не твърде строги към облеклото мероприятия, като домашните партита и различни сбирки.

Как да направим правилния избор

По време на избора, най-важният момент е дрехата да ни стои добре - не е нужно допълнително да деформира формата на тялото ни. Тя трябва да приляга перфектно. На пазара обобщено се предлагат три основни вида и вие трябва да определите кой от тях Ви е нужен:
 
  • класическа - носи се с костюм и е предназначена за официални събития. Предпочита се от деловите и представителни мъже. За политици, журналисти и т.н;
  • свободен стил - за всекидневна употреба, по време на разходки и спортни физически занимания. Характерното за тях е че са по-освободени, материите им са по-ръзтегателни и гъвкави, осигурявайки свободно движение;
  • топлещи - за зимните месеци се предлагат специални топлещи елеци със специална вътрешна вълнена пухена подплата за задържане на телесната топлина.
 
Който и от трите вида да се налага да избирате, на първо място следете дрехата да стои по тялото Ви. Дължината де не слиза под кръста, а шевовете да са идеални, без стърчащи конци и хлабави места. Хванете тъканта и леко я разтегнете, отпускайки я рязко. Ако тя веднага не заеме първоначалната си форма, значи е некачествена и следва да очаквате, че след няколко изпирания плата ще се деформира.
За да сте уверени, че няма да се сблъскате с по-горе описаните проблеми, разгледайте гамата ни в онлайн магазина TEODOR и изберете най-доброто. Всички продукти при нас са достъпни на неустоими цени и са изработени от качествени и дълготрайни материи, издържащи на разтягания и множество изпирания. Заповядайте и при нужда не се притеснявайте да се свържете с нас! Очакваме Ви!

Обратно