Всичко за вратовръзката

Как се връзват

Към днешна дата съществуват над 80 начина на връзване, но ние няма да се спираме на всички тях, а ще покажем най-простия и класически вариант за връзване на врътовръзка. Някои хора са привърженици на двоен възел, но ние ще покажем по-лесния за изпълнение начин и в същото време красив. 

  1. Прехвърлете вратовръзката около шията си, като десният край, който е и по-тесният от двата, е по-къс от втория (както се вижда на стъпка 1 от изображението по-долу).
  2. Хванете по-дългата и широка част и я омотайте веднъж около по-съкратения край, както е показано на стъпка 2 от изображението.
  3. Направете още половин оборот по същия начин и прехвърлете през образувалата се вече примка (стъпка 3).
  4. След като краят вече е преминал през примката, трябва да го промушите през образувалия се хлабав все още възел, както е показано на вариант 5 от изображението по-долу.
  5. Възелът е завършен (фиг. 5) и само го затегнете.
  6. Виждате вече готовия резултат. Сега само наместете правилно и готово.

 

Цветове

Те са страхотни за експерименти със съчетанието им, но има някои закономерности, които са приети за норми и не бива да ги преминаваме, за да изглеждаме все пак визуално добре. Това е например правилото, че мъжката вратовръзката не трябва да е в един цветови тон със сакото или ризата. Тя винаги се отличава.

 

Удачно между трите например е съчетанието с червено, бяло и черно. В случай, че дрескодът изисква строга елегантност, не прибягвайте към искрящо контрастни акценти, като розово, светло-оранжево, жълто и т.н. Те не се вписват в подобно изискване. Заложете на по-тъмните нюанси. Препоръчителни са за специални събития, бизнес срещи, конференции и т.н.

 

В случай обаче, че няма голямо изискване към облеклото, използвайте и по-горе изброените цветове. Можете да ги употребявате в ресторанта, ако ще Ви дават по телевизията или ще ходите на сватба, годеж, кръщенета и др.

 

Подходяща дължина

Подходящо е когато върхът достига до колана на панталоните. Нито по-късо и нито по-дълго е добър вариант. Тоест, приетите норми за дължина са от 125 см. до 145 см. Знайте, че неправилно подбраната дължина, внася изключителен дисбаланс в цялото облекло и разваля хармонията между отделните му елементи.

 

Ако все пак изпитвате колебания в правилния избор, ние от онлайн-магазина TEODOR имаме конкретно предложения за вас и то на ХИТ-цени. Нашите луксозни вратовръзки ги имаме в различни разцветки. Може да избирате между синя, жълта, лилава и още много цветове и десени. Те са тънки и копринени. Само се свържете по някои от начините в сайта с екипа ни от експерти, и те с радост ще Ви помогнат по време на подбора, според нуждите Ви. Заповядайте и не ни жалете!

 

Назад към всички новини