Всичко за официалните мъжки обувки

Какви видове официални мъжки обувки има

Различните типове са предназначени за отделни случаи на употреба и за целта е нужно да сме информирани кога, какви варианти можем да носим. Нека Ви запознаем накратко:

  • Оксфорд - предлагат се в две разцветки - кафяво и черно. Те са предназначени за съчетание с делови костюм или смокинг;
  • Дерби - по-традиционната разновидност на горния, но по-универсалния и по-лесния за обуване. Подходящи са за комбинация както с ежедневни дрехи, като дънки или панталони, така и с по-представителни облекла;
  • Оксфорд-броуг - този вариант е декориран с малки отвори в предната част във вид на красива перфорация. Подобен тип не се носи в съчетание с делови костюми, а са предназначени за неофициалните мероприятия;
  • Мокасини - те предоставят максимален комфорт при носене и могат да се съчетават с по-ежедневно облекло, като дънки, къси панталони и други.

 

Как да изберем според повода

По-горе описаните видове разширяват хоризонта за избор при различните поводи, които можем да разделим на официални и неофициални. В категорията на първите влизат сватбите, кръщенетата, фирмените коктейли, презентациите и т.н. За тях, оксфорд вариантът е подходящ.

 

Неофициални са публичните сбирки, ежедневните срещи с други хора на улицата, домашни партита и други подобни. За такива поводи, изборът на мокасини е добър. Те са удобни за носене ако не се налага да ходите на дълги разстояния с тях.

 

Как се поддържат

Поддръжката не изисква големи подготовки и не отнема много време, така че не се стряскайте от думата “поддръжка”. Всичко започва с почистването и внимателното избърсване на прахта и мръсотията от повърхността. На следващия етап предстои нанасянето на боята и придаването на лъскава до гланц повърхност.

 

Препоръчително е да използвате боя с пристигащ дунапренен тампон, позволяващ лесното й нанасяне. Последното се извършва само в една посока, след което се избърсват хубаво по възможност със силиконова гъбичка и блясъкът ще е неотразим.


Все пак ако искате и вие да сте елегантни на важните за вас събития, разгледайте категорията ни в онлайн магазина TEODOR и със сигурност ще откриете подходящият за вас продукт. Всичко при нас е на неустоими цени и с високо качество, а професионалното обслужване, коректното отношение и възможността за консултация с професионалист са напълно 100% гарантирани! Очакваме Ви!

Назад към всички новини