Всичко за кърпичката за костюм

Как да изберем кърпичка за костюм

При носенето на класическо облекло с риза и вратовръзка, задачата на пръв поглед не изглежда никак трудна. Тук не е задължително напасването на цветовете и нюансите. Достатъчно е само да подберем приблизителния тон с общия вид.

Например, при тъмносин костюм, бяла риза и синя вратовръзка е достатъчно да изберем от светлосин до тъмносин отенък. Същото важи и за сивото облекло със светло-розова риза и вратовръзка. Тук правим подбор от светло розово до червено. Така перфектно ще се съчетаят отделните тонове, образувайки стилен, елегантен и изтънчен образ.

Как се сгъва кърпичка за сако

По-долу ще опишем 5-те най-разпространени типа сгъвания:

  1. Президентски фолд - отличен е за официална среща. Сгъва се четири пъти и се поставя така, че свободните краища да сочат нагоре.
  2. С един ъгъл - подходящ за формални и неформални срещи. Сгънете във вид на триъгълник и двете страници ги прегънете навътре, докато се образува отворен пощенски плик.
  3. С два ъгъла - по-официалният вариант. Прегънете през средата, хващайки срещуположния край и поставяйки го в близост до другия с леко разминаване. Свийте двата странични края, докато заприлича на отворен пощенски плик.
  4. С три ъгъла - предназначен за неформални срещи. Прегънете през средата, хващайки срещуположния край и разполагайки го наравно до другия, като така се сформира триъгълник. Хванете лявата му страна и я поставете от дясно на образувалия се триъгълник. Направете същото и с другата. 
  5. Облак - счита се за най-неформалния метод. Хванете през средата, събирайки всички краища в едно, докато заприлича на нагънат “облак”.

Защо се носят

Съществуването на този красив към момента аксесоар датира още от времето на Ричард II, чийто придворници са го носели, но не за красота, а от практична гледна точка - бил е предназначен за издухване на носа. Оттогава до днешни дни, това допълнение се приема, като част от официалното облекло не само на холивудските звезди, но и на политици, деловите мъже и всички, желаещи да изглеждат стилно и съвременно.

Ако Ви предстои и на вас да използвате този малък, но много видим и важен за цялостната визия продукт, разгледайте предложенията ни в онлайн магазина TEODOR и сме сигурни, че ще откриете точната разцветка и форма, която Ви е нужна.

Ако обаче възникнат въпроси или изпитвате несигурност по време на избора, задължително се свържете с нас и експертите ни в областта ще обсъдят с вас подробно нуждите и предпочитанията Ви, предлагайки най-доброто решение на достъпни цени! Заповядайте, очакваме Ви!

Назад към всички новини