Съвети от TEODOR при избор на мъжки костюм

Как да изберем перфектния мъжки костюм

Стилът винаги ще е на мода. В гардероба на всеки мъж задължително трябва да присъства поне един елегантен мъжки костюм. На кои критерии обаче трябва да обърнете внимание при избора и кой е перфектният модел за Вас, ще внесем светлина след секунди:

  • Размерът на костюма е важен при избора. Обърнете внимание на талията, дължината на ръцете, ширината на раменете и гръдната си обиколка. Ръкавите на сакото, трябва да стигат до китката, така че ризата да се показва, когато вдигнете ръцете си;
  • Цветовете е препоръчително да са съобразени със сезоните. Няма как да сбъркате при избра, ако се водите по това правило. През летния сезон е хубаво да предпочетете светлите нюанси и обратно - през зимата по-тъмните са с предимство;
  • Материалите на изработка също се нареждат сред най-важните критерии за избор. Нашият съвет е да заложите на естествената материя. Те позволяват дишане и са много по-комфортни.

В заключение на тези важни критерии при избор на перфектния за Вас тоалет ще добавим, че той винаги нашепва “класа”. Това винаги прави добро първо впечатление и обира овациите.

Как да носим мъжки костюм 

В следващите редове ще обърнем внимание, като Ви дадем ценни съвети как да съчетавате и носите мъжки костюм. Ще разберете има ли значение дължината на крачолите на панталона, трябва ли да носите вратовръзка и трябва ли коланът да е в тон с обувките Ви:

  • Дължината на панталона не бива да достига до обувките Ви, трябва да стига до глезените Ви, а ако е по-дълъг трябва да има подгъв;
  • Вратовръзката трябва съвсем леко да докосва колана. А цветът ѝ е хубаво да е в по-тъмен тон от ризата Ви;
  • Коланът трябва да е в тон с обувките и каишката на часовника Ви;
  • Обувките са сред най-важните акценти. Подберете цвета им добре. За предпочитане е да заложите на черни обувки и черен костюм и също така отново е важно те да си подхождат с колана и часовника Ви. 

За да сме Ви максимално полезни, ще Ви дадем един последен съвет преди да се появите на бляскавото събитие, на което сте поканени. Не закопчавайте последното копче на сакото си. Тенденциите налагат стилни модели с две или три копчета, но ако сте се спрели на модел с три, закопчайте само средното. 

Назад към всички новини