Бихме искали да Ви уведомим, че съобразно почивните дни, пратките се очаква да закъснеят. Весели празници!

Ръководство за кежуал стайлинг

Ръководство за кежуал стайлинг

Кежуал стайлингът се характеризира с простота и лаконичност, практичност и удобство. Това е всекидневното мъжко облекло, за което ще поговорим в поредния ни пост, започвайки от историята на възникването му, достигайки до смарт-кежуал ежедневният стил и ще дадем някои ценни съвети.

История на стила

През 50-те години на миналия век в Англия се сформира така нареченото младежко движение Teddy-boys (или просто Tedds), чиито представители се опитват чрез външността си да приличат на аристократи от епохата на “краля-денди” Едуард VII. Тогавашният икономически растеж е осигурявал достатъчно средства на младежите да си позволят покупката на скъпи маркови дрехи, но не и възможности за завършване на висше образование и намирането на високоплатена работа.

През 1958 г. се появява друга подобна на Teddy-boys мода, но стайлингът става по-умерен и минималистичен, дрехите са по-плътни към тялото, появяват се тесните вратовръзки и издължените напред обувки с тесни остри върхове.

През 60-те идва модата на агресивните пънкари, скинхедс и хипитата, а през 70-те актуални стават футболните фенове, организиращи побои с други противникови запалянковци. Тогава се сформира нова модна тенденция на полу-спортните пуловери, маратонки, джинси и якета. Поддръжниците на  тренда наричат себе си “Casuals”.

Ръководство за кежуал стайлинг

ТЪМНО СИНЬО САКО ОТ ПАМУЧНО ТРИКО

 

Цена: 179.99лв.

Сако от памучен материал, подходящо за всякакви случаи.Тъмно син цвят.Втален силует.Ситна структура.1 шлиц.Джобове капаци.Свален ревер.Копчета в цвят бордо.Подвижен аксесоар на ревер очила.Вискозен хастар в принт синьо и бордо.Принтиран детайл под яка.Моделът позира в размер 48.Продуктът се предлага в тъмно син, индиго и цвят бордо.

Преглед

Какво представлява смарт кежуал стайлинг в наши дни - умело подбрани дрехи

Според модните дизайнери, smart-casual представлява неформален дрес-код, в който даден образ комбинира класическите и съвременни елементи на гардероба. Към днешна дата, основното изискване е постигането на баланс между официалния и неофициален външен вид.

Днес например, класическите панталони са заменени от дънките, а на мястото на строгите официални сака се обличат неофициалните блейзъри и джъмпери. Към  това, добро решение е добавянето на спортно-елегантна риза и мокасини. Сега вече гъвкавостта в начина на обличане е по-голяма и дори мъжете със скромен гардероб, могат смело да комбинират малък брой вещи и да правят различни смели експерименти.

Препоръки

Вече многократно стана ясно от по-горе написаното, че ежедневният стилът е лишен от строго определение. Ето защо ще бъде много по-полезно и практично да започнете с обикновено облекло, а после да промените няколко негови елемента с по-представителна тяхна алтернатива. Не забравяйте, че колкото цветът е по-тъмен, толкова по-официален е той.

Тук искаме да обърнем внимание, че сакото стои в основата и то трябва задължително да присъства в стайлинга. Под него можете да сложите риза, а над нея пуловер ако е студено навън или дебела блуза и жилетка с копчета. Дънките и полуофициалните обувки са другият важен елемент, без който не може.

Подходящи продукти от ТЕОДОР

При нас онлайн ще откриете пълна продуктова гама с актуални модели на топ-цени. Това са например:

  • вталени сака - невероятни съвременни модели, отличаващи се по своите размери и цветове. Тук Ви очаква класическото синьо или черно, както и разчупени варианти от типа на сиво, винено червено и различни нюанси;
  • ризи - цветовата палитра е още по-богата и наситена, така че изборът е по-гъвкав. Очакват Ви изчистени варианти или такива на хоризонтални или вертикални райета;
  • спортни обувки - полуофициалните аналози в специалната ни продуктова гама са много и позволяват широк избор между отделни цветови решения, дизайн и номерация;
  • панталони с филетка - отлична алтернатива за комбинация и тук на Ваше разположение са отговарящи на широки изисквания модели, напълно вписващи се в настоящите модни тенденции.

Всичко описано и още много голям избор от мъжки облекла Ви очакват само на teodor.bg Заповядайте!

Обратно