Подгъване на дънките и панталоните - как да го правите правилно

Всички дънки и панталони ли са подходящи за подвиване

Важно е да се знае, че макар навиването на крачолите да е масово, не всички панталони стоят добре по този начин.

Абсолютно недопустимо от модна и стилова гледна точна е нагъването на официални панталони, независимо от повода, за който сте ги обули. Ако търсите по-модерен и младежки вид, заложете на полуофициални модели с дължина до глезена, но в никакъв случай не ги носете допълнително подвити.

Дънките с клоширана кройка са другите неподходящи за подгъване панталони, защото много лесно се развиват.

Кадифените джинси също не бива да се носят по този начин, защото при тях вътрешният ръб е много дебел и не стоят естетично, когато са навити.

Какви са начините на подгъване

Основните начини за носене на подгънати панталони са тези:

  • Пинрол – крачолът се сгъва първо успоредно към крака и след това се подвива нагоре поне два пъти. Така се създава слим фит линия на правите дънки.
  • Класическо подгъване – най-простият вид подвиване, при който навивате плата два или три пъти нагоре. Не се увличайте да ги навивате до средата на прасеца, защото така подгънати, дънките изглеждат нелепо.
  • Тънко подгъване – при този метод подвивате само ръба на крачола, създавайки съвсем тънък бордюр. Много подходящ стил за еластични модели.
  • Работническо подгъване – за този стил е необходимо да подвиете крачолите еднократно навън, с дължина около 4-5 пръста. По този начин създавате широка лента в различен цвят в края на дънките. Подходящ стил за прави и класически кройки.

Какво да не правите - съвети от ТЕОДОР

Модните специалисти от TEODOR съветват да съобразявате подгъването и с вида на панталона, и с обувките. Докато кецовете, маратонките и полуофициалните обувки като мокасините и кларковете стоят много модерно с подгънати панталони, при официалните обувки този стил е абсолютно забранен.

Друга грешка, която да избягвате, е носенето на чорапи до средата на подгънатото. Правилото гласи: или с чорапи тип „терлици“, или с дълги чорапи, които не показват кожа.

С избягването на тези две основни грешки, можете спокойно и смело да подгънете дънките си, да обуете любимите си кецове и да се отдадете на вълнуващи летни занимания.

Назад към всички новини