Обувки за бал

КОИ СА МОДНИТЕ МАРКЕРИ ПРИ МЪЖКИТЕ ОБУВКИ

През 2023-та мъжките обувки за поводи като абитуриентски бал запазват класическата си линия и липсата на ярки орнаменти. Цветовете са черно, тъмно кафяво и бордо, като някои модели прегръщат т.нар „омбре-ефект“, при който има плавно преливане от тъмен към светъл нюанс на цвета.

Спортните варират двете крайности: от напълно изчистени бели или черни варианти до смели цветни избухвания. Все пак монохромните решения са предпочитания вариант когато става въпрос за голямо събитие, каквото е абитуриентската вечер.

НА КАКВО ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ ПРИ КЛАСИЧЕСКА ЕЛЕГАНТНА ВИЗИЯ

Много често учениците залагат на изцяло официална визия за абитуриентския си бал, която не може да бъде постигната без правилно подбрания чифт обувки. Абитуриентските официални мъжки обувки биват следните видове:

  • Оксфорд – класически модел, без орнаменти и със затворени връзки, едноцветни. Характеризират се с изчистена визия в черен или кафяв цвят, символизиращи вечната мода. Тези модели, подходящи за абитуриенти, имат най-силно изразен формален характер и се съчетават успешно както с церемониален костюм от три или четири части, така и със смокинг. Обувките за бал от този вид се изработват от естествена кожа;

  • Броуг – официален тип, с характерни точки, използвани за декорация около шевовете. В зависимост от имплементираните перфорации, се открояват различни Броуг модели. Има такива обувки за бал, при които те са позиционирани по продължението на шевовете. При други дизайни, освен по шевовете, се наблюдават и върху пръстите. Третите обхващат перфорация във формата на W. Популярни дизайни са двуцветните, като едната тенденциозна визия съчетава кафяво с бяло, а другата черно с кафяво. С такъв чифт можете да изглеждате едновременно елегантно и неглижирано;

  • Дерби – друга популярна мъжка класическа линия, с отворени връзки. Дерби обувките са подходящи както за официални, така и за спортно-елегантни визии. Често се характеризират със заостреност в областта на пръстите. Те имат широка и квадратна пета, като най-често ще ги откриете в класическият си вариант, а именно в черно или кафяво. Те са популярно предложение за 2023 година, защото все повече абитуриенти избират визии за бала, които не са твърде формални.Ако искате да ги съчетаете с официален костюм, е добре да заложите на изчистен дизайн без перфорации;

  • Мокасини и лофери – официални мъжки модели без връзки, често с декорация като пискюли или катарами. Характерно за мокасините, е че разполагат с голям език. Най-формалните варианти на този вид, е без декорации, пискюли и катарами, в неутрален цвят. Те са ниски.

Най-официалните тоалети, като смокингите, изискват стилни обувки тип Оксфорд. Видовете Броуг и Дерби са подходящи и за официално, и за полуофициално облекло и се обуват по-лесно, те са и най-честия избор за абитуриентската вечер.

Мокасините и лоферите се комбинират чудесно с по-разчупени модели костюми, чиито панталони не е задължително да достигат до глезена.

КАКВО Е ВАЖНО ПРИ СПОРТНО-ЕЛЕГАНТНОТО ОБЛЕКЛО

Съчетанието на класически панталон с кецове е било нещо немислимо в близкото минало. Днес тази тенденция смело доминира в младежката мода и е особено предпочитана за абитуриентския бал. Модните експерти съветват за смелост, но и умереност при тази комбинация. В този смисъл е препоръчително съчетаването да е с едноцветни и изчистени модели, без ярки орнаменти.

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОРА ОТ ТЕОДОР

В модна къща TEODOR предлагаме десетки варианти за стилни и модерни, елегантни и спортно-елегантни обувки за абитуриентската вечер. Без значение дали ще бъде предпочетен официален класически модел или дързък спортен, основният съвет е избрания вариант да е по мярка, защото малкият номер може да причини протривания и пришки, а големият се отразява по неприятен начин на походката.

Добре е чифтът да се купи поне седмица или две преди голямата вечер и да бъде „разходен“ у дома, за да се разтъпче и улегне по крака и така да гарантира удобство за цяла нощ танци и забавления.

Назад към всички новини