Модерни мъжки сака - традиция и съвременност в мъжките дрехи

Модерни мъжки сака - традиция и съвременност в мъжките дрехи

Мъжкото сако винаги е било задължителен елемент от строгата спортна или делова визия. За да изглеждаме красиви, елегантни и изтънчени обаче трябва да направим подходящият избор и нужното съчетание от дрехи. По темата по-подробно ще поговорим в днешния ни материал.

История на сакото

Историята започва още от бронзовата епоха. В гробниците от периода, археолозите са открили мъжки дрехи с дълъг ръкав, приличащи на съвременното сако. Впрочем, историята на елегантната дреха започва доста по-късно - приблизително през XVI век. През периода до момента тя е претърпяла хиляди промени, преминавайки през доста трансформации.
 
В готическата епоха, тя е била удължена и по-широка от сегашните вталени варианти. После отново възвръща късия си и прилепващ по тялото вид. На по-късен етап отстъпва мястото си на камизолите, появили се при Луи XIV. Те са изработвани от тежки и плътни материи. Характеризирали са се с множество копчета и големи широки джобове. По разрешение на краля, само аристократите са имали право да ги носят.
 
В края на XIX век идва и класическия вариант, който оттогава до наши дни не е претърпял никакви специални промени, а само е адаптиран към модата и нуждите на човека.
 

Как да изберем

Правилният и подходящ избор е много важен за цялостната визия, така че по-долу ще дадем някои насоки, на които да обърнете внимание преди да купите:
  1. Добра опция е материята да съвпада с тази на панталона. Обичайните варианти обикновено са ушити от памучен туид. В случая удачно е да заложим на кашмир или мека вълна.
  2. Подбор на правилния размер. За целта е нужно да го облечете и да извадите ръцете, отпускайки ги надолу и добре да се огледате в огледало. Дължината не трябва да надвишава тази на ръцете. Изпънете ги напред, обърнете се и се погледнете в огледалото. На гърба да не се образуват нито вертикални, нито хоризонтални гънки. В областта на раменете да стои като излято, а яката леко да обхваща врата.
  3. Шевовете и кройката трябва да са перфектни. Всякакви стърчащи конци и изгледи за скорошно разшиване са индикация за некачествена изработка на продукта.
Модерни мъжки сака - традиция и съвременност в мъжките дрехи

ЕЛЕГАНТЕН ЧЕРВЕН БЛЕЙЗЪР ОТ ПАМУЧНО ТРИКО

Стара цена: 159.99 лв.

Цена: 99.99лв.

Сако от памучен трикотажен материал с еластан, подходящо както за спортни така и за елегантни панталони.Втален силует.Червен цвят.Гладка структура.1шлиц.Закопчаване с 2копчета.Свален ревер с метален аксесоар.Двуцветен хастар.

Преглед

С какво се носи според случая

В строгия дрескод е препоръчително цвета да съвпада с този на панталона, ризата да е бяла или синя, а вратовръзката с тъмен акцент. Аксесоарите са задължителни - копчета за ръкавели, кърпичка на предния джоб, игла за вратовръзка и т.н. Напълно подходящо облекло по време на делова среща, фирмени коктейли, публични презентации и т.н.
 
В спортно-елегантния стил се допускат и по-ярки цветови решения и комбинация с дънки и обувки. Тук можем по-смело да експериментираме с цветовете и комбинациите. Например с тениска, блуза, пуловер, дънки, полу-официален панталон и кецове. Вратовръзката и останалите аксесоари напълно не са задължителни. Подобна визия е удачна по време на семейни събирания, на партита, за ежедневно облекло или за разходки.
 
В случай, че имате колебания или допълнителни въпроси относно правилния избор, не се чудете повече, а се свържете с консултантите на онлайн магазина TEODOR и те ще дадат професионалното си мнение напълно БЕЗПЛАТНО! Ще Ви предложат съответстващи за вас решения на достъпни цени и ще обсъдят предпочитанията Ви. Заповядайте, очакваме Ви!

Обратно