Какво трябва да знаем за тениските от египетски памук?

Какво представлява египетският памук

Той е здрав, мек, гъвкав и издръжлив, което го прави подходящ за изработката на облекло. Високите му показатели се дължат на специалния процес на обработка, през който преминава, наречен мерсеризация. Технологията променя химическия състав на влакното и то става с по-добри качества от тези на обикновения памук и тъканта по-лъскава. Достатъчно е да прекарате ръка по повърхността на дреха от египетски влакна и ще усетите колко гладка е тя. Неслучайно всички световни марки го използват в колекциите си.

Защо да изберете тениски от египетски памук

Те са много по-устойчиви на избледняване и притежават мекота и комфорт, които чувствително се доближават до коприната. Имат още едно ценно предимство – почти не се мачкат и не образуват гънки при продължително носене, а цветовете се запазват ярки и наситени след всяко пране. Притежава ниски нива на мъх и не се разтяга при честа употреба. 

Тъкан, произведена от египетски памук, е лека и дишаща. През лятото охлажда, а през зимата топли, тъй като идеално се адаптира към телесната температура. Има уникалната способност да абсорбира влагата, което я прави незаменима в жегите, когато потенето е засилено. Няма специални изисквания за поддръжка и пране. Макар че материята е мека и деликатна, тя е достатъчно издръжлива и може да се пере машинно, за предпочитане на 40 градуса. Няма опасност тениските да се отпуснат, нито да загубят част от качествата си. 

Видове тениски от египетски памук 

Добре е да заложите на качествени тениски от египетски Premium памук, подходящи за всякакъв повод, сред които:

  • плетени – с контрастни, десенирани ленти и метално лого, като някои от тях имат малко джобче в горната лява половина;
  • едноцветни – с контрасти на яка, ръкави и подгъв в различен цвят, като бял, черен, тъмно зелен, син, камел, тъмно лилав.

Такива модели можете да намерите и в онлайн магазина на ТЕОДОР. Тениските са с къс ръкав и хипоалергенни. Те са чудесен избор за мъже, които ценят екологично чистите и безопасни материи, обичат удобството и държат на безупречния си външен вид.

Назад към всички новини