Какво представлява коктейлно облекло за мъже

Балансиран дрескод

Придържането към балансираността в облеклото е от изключително значение и за да се вместим в подобна рамка е препоръчителна употребата на едноцветни костюми или подобни на райета. Ризата да е с монотонен цвят, особено ако става дума за прием във висшето общество. В никакъв случай не бива да се прибягва до употребата на ярки и разноцветни облекла или аксесоари. Яркостта да е в тъмната област на палитрата и по възможност максимално добре да се допълва с костюма.

Подходящо облекло за коктейл

При облеклото за дневен коктейл е добре да бъде в изчистен вариант, т.е. в монотонен цвят с не много отличителни елементи. Докато при облекло за бизнес коктейл или вечерен е изключително важно да се облечем по официален и забележим начин. 

Блейзъри и аксесоари

Важна роля в коктейл събитията играят и допълненията, представляващи копчета за ръкавели, часовник и колан. Някои експерти препоръчват и носенето на шапка, но ако тя не пасва добре на образа, по-добрия вариант е да не я използвате. Разбира се, като става дума за аксесоари, те трябва да са висококачествени и нови, а не употребявани и дефектни.

 

Блейзърът може да е тъмен, но не черен или по-светъл, в зависимост от провежданото мероприятие. Ако то ще се състои в светлата част на деня, то и цветът може да е по-светъл, а жилетката е незадължително допълнение.

 

Видове ризи

Тя да е в монотонен бял или по-тъмен нюанс, но със сигурност различаващ се от този на костюма. Ако я носите без вратовръзка, добро решение е да откопчаете две от горните копчета, подчертавайки преднамерена небрежност, изглаждайки ненужните и нежелани формалности.

 

Съвети за обувки

Неофициалните оксфорд или дерби варианти с кожена материя са перфектно допълнение на цялостния образ. Без значение дали са с връзки или не, задължително са заострени в предната си част и издължени напред с тънка подметка и нисък ток.

 

Трябва ли да имаме вратовръзка

Не винаги е задължителна и можете да не я слагате ако ходите на сватба или на фирмено парти. Ако сте лектор или ще правите публична изява, тя е задължителен атрибут. Слага се също при провеждане на светски мероприятия, филмови премиери, изложби на известни художници и т.н. В тези случаи, стилът е изтънчен и елегантен.

 

Възможност за наличие на отличителни шалове

Носенето им е възможно само при не строгия дрескод и те да са направени от тънка фина материя, а целта им е създаване на отличителен белег. Те не са предназначени да ни топлят, но се носят заедно с цялостния стайлинг. При строги изисквания, подобен елемент е недопустим.

 

Колан

Той да е с широчина не повече от 3 см, а цвета да съответства на този на обувките. Носи се не твърде стегнат, а до толкова, че панталона да не се набръчква около него. Класическата изчистена форма на катарамата е за предпочитане пред различните нестандартни форми и визуализации.

 

Ако Ви предстои ходене на официално събитие и желаете да изглеждате на ниво, то Вие сте попаднал на правилното място. Ние в Теодор онлайн имаме правилната оферта за Вас:

  • винаги актуални и нови предложения на достъпни цени;
  • подготвени експерти, готови да Ви съдействат в подходящия избор на продукти;
  • само висококачествено марково изпълнение и луксозни мъжки стоки;
  • бърза обработка на поръчките и изпращането им до посочен адрес;
  • възможности за преглед и изпробване на покупката преди нейното плащане.

 

Само и единствено в Теодор ще получите толкова много изгодни условия на едно място. Очакваме Ви!

Назад към всички новини