Какво е церемониален костюм и как да изберем подходящ за всеки повод

Какво представлява церемониалният костюм

Най-често церемониалните костюми са съставени от две или три части и предимно втален силует. Отделните части от костюма могат да бъдат направени от материи с различна структура, като жакардова или тип оксфорд или други. Задължителни специфични елементи на церемониалните костюми саб сатенираните ревери: остър или шал яка, както и облечени сатенирани копчета, филетки от сатен. Предимството на online поръчките от сайта на ТЕОДОР или във физическите магазини е възможността да закупите само един елемент или комбинация от различни размери, които да прилягат перфектно на вашето тяло. 

Представителният вариант предполага стандартна завършеност, а именно панталон, сако и елек. Елеците са изработени също от структурни материи тип оксфорд или жакардови, най-често в тон със сакото и са със сатениран гръб.

Според дизайнерската идея от миналия век всички елементи на церемониалния костюм от три части трябваше да отговарят на една цветова схема, с идентичен модел и от същия материал. Но съвременните стилисти преразгледаха този подход за шиене и сега са разрешени различни експерименти. За върха на лукса се счита, ако се спрете на модели с жакардови мотиви. Не забравяйте и за обувките, които в повечето случаи са лачени. 

Как да изберете подходящ модел костюм

Първо, трябва да изберете церемониален костюм в подходящ размер, като изключите тенденциите от минали години в главата си. На второ място, вземете решение за необходимите цветове и допълнете визията с декоративни елементи. Едноредовото закопчаване е най-разпространено, като то носи и голямо удобство. Заложете на подходящите аксесоари. За най-официалните събития, като сватба или прием, е подходящо да изберете папионка, защото тя създава допълнителна изтънченост. Ако сте гост на такова събитие, а не младоженец, или ви предстои бал, можете да се спрете на вратовръзка. Добре е ризата да е в изчистен нюанс, за да изпъкне самият костюм. 

Какви цветове са най-подходящи за церемониален костюм

Най-често избирани цветове са черен, сив, син или синьо-сив. Черните модели са предпочитан избор при строго-елегантните събития. Синият мъжки тоалет е подходящ за лидери – с помощта на тъмносин цвят можете да вдъхнете уважение и авторитет у хората. Може да заложите на черен костюм и жакардов елек в светъл нюанс, като завършите със светла вратовръзка и кърпичка, която да се показва леко от джоба на сакото.  

Назад към всички новини