Какви обувки подхождат на черен костюм? Разберете при нас!

Носенето на костюм е изкуство. Понякога от неговия избор зависи резултатът от бизнес преговори, кариерното развитие и успехът в личен план. Дори на мъжете, които в ежедневието си се обличат в свободен стил, все някога им се налага да сложат строго облекло. Тогава трябва да знаят какви обувки му подхождат.

Кога да облечете черен костюм

В живота има достатъчно поводи, когато мъжете трябва да бъдат официални. Ако искате от пръв поглед да си личи, че сте на важно събитие, то костюм в черен цвят най-добре ще го покаже. В онлайн магазина на ТЕОДОР разполагат с богат избор от елегантни комплекти, които са:

  • церемониални – в две или три части, предимно вталени, със сатенирани ревери и други ефектни елементи, подходящи за абитуриентски бал, сватба и други важни моменти;
  • бизнес костюми – вталени или със свободна кройка, изработени от естествени материи. Предлагат се предимно от фина вълна, вълна с еластан или вискоза и други.

Модата за мъже не търпи застой и ако искате да сте в течение с най-новите тенденции, потърсете ни за съвети и идеи при избора на облекло. 

Какви обувки да изберете за черен костюм

Комбинирането на панталон и сако с грешни обувки може напълно да ви провали. В най-добрия случай ще изглеждате нехайно, а в най-лошия – може да станете за присмех. Обувките се съчетават с панталона и сакото, а не с ризата, копчетата за ръкавели, вратовръзката, мъжката чанта или друг аксесоар. Колкото по-тъмен е комплектът, толкова по-ограничени са вариантите за това какво да обуете.

Черният костюм не търпи компромиси и изборът е само един – класически черни обувки. Те трябва да са максимално изчистени, желателно е да са с високо качество и от естествена кожа – лачена или мека, матова. Преди всичко трябва да са стилни и да отговарят на облеклото.

Кои са най-предпочитаните модели обувки

Винаги внимавайте какво обувате, тъй като това е финалният акцент, който завършва цялостната визия. Има определени комбинации, които са в конфликт с правилата и са напълно недопустими, като съчетаването на черни панталони и сако с крака, обути в кафяво. Ако ви е трудно да се ориентирате в разнообразието от модели, заложете на сигурното, като изберете един от двата най-подходящи  – лоуфъри или тип Оксфорд. Нека да бъдат кожени и без украшения по тях. Колкото повече украшения, перфорации, капси и декоративни шевове има по тях, толкова по-малко подхождат на официално облекло.

Назад към всички новини