Как се връзва папийонка

Как се връзва папийонка

Невероятно е как този малък аксесоар може така магически да преобразява цялата външност. Нека разгледаме кратката история и вариантите за връзване на мъжката папионка, както и с какво облекло се комбинира.

Кратка история на папионките

Съществуват доста версии относно възникването, но за най-достоверна се смята историята по време на тридесетгодишната война (1618-1648 г.), когато хърватските войници си завързвали шалове над яката, не за красота, а за защита на врата. Забелязвайки колко добре им стои, френските офицери взаимстват идеята и връщайки се у дома, започват да я разпространяват. В даден момент, тази достигнала и до Луи ХIV, който толкова я харесал, че започнал да я прилага, а с него и всички френски аристократи.

Наименованието идва от приликата с пеперуда. Така в зората на своя зародиш, тя придобива двоен смисъл: атрибут на военната униформа с утилитарно предназначение от една страна и декоративен елемент към костюма на светските аристократи, от друга. С времето обаче, от защитна, атрибутът придобива декоративна функция.

Как се връзва папийонка

ПАПИОНКА С РОЗОВИ И СИВИ КВАДРАТЧЕТА

 

Цена: 29.99лв.

Папионка от структуриран текстил, подходяща за всякакви ризи.Цвят розово и синьо.Размер универсален.Структура ситни квадратчета.Метална катарама.

Преглед

Колко типа начини на връзване на пеперуда има

Към момента са познати три вида и те са:

1. The Self-Tie Bow Tie - класически тип, представляващ лента, чиито краища са по-широки от централната част.

2. The Pre-Tied Bow Tie - тук аксесоарът е вече завързан, а Вие просто го поставяте на врата си и регулирате размера. Предимството е, че е наличен идеален възел и правилно съотношение на страните.

3. The Clip-On Bow Tie - вместо лента е предвиден прикрепващ метален елемент, който просто се закача върху дрехата.

Кой е най-лесния начин

Вариантът The Pre-Tied Bow Tie с оформената предварително пеперуда, поставяща се директно около врата и затягаща се до нужното комфортно ниво. Само за няколко секунди, вече получавате добре оформен възел и еднакви съразмерни пера от двете му страни. Цветовите разновидности са доста, така че избор имате, но все пак остава въпроса.

Как и с какво да носите папионка - съвети от Teodor.bg

В зависимост от дрескода, ще дадем три основни съвета за носене:

1. Строг - знаем, че често този аксесоар се среща в комбинация с костюм и се носи на официални събития и обикновено е в черно. Ако съветът ни трябва да е в съответствие със стилистичните правила, то комбинирайте с черен смокинг и бяла риза.

2. Възможност за експериментиране - наричан още полу-официален стил, той позволява експериментиране с цветовете. Тук вече избирате светъл нюанс с шарка или материя от велур и туид.

3. Кежуал - именно тук всякакви правила и ограничения отпадат, но разбира се в разумни граници. Имате свободата да избирате подходящият според личната Ви гледна точка тип, за да изразите своята индивидуалност. Получавате опцията да фантазирате - например, комбинация с ярка риза и жилетка.

Ако искате максимално да преобразите външността си за предстоящо официално събитие, заповядайте онлайн на Teodor.bg Тук ще откриете пълна продуктова гама от разновидности, цветове и големини на отлични цени. Качеството при нас винаги е на най-високо ниво, а ако се нуждаете от помощ при избора, не забравяйте да се обърнете към експертите ни. Те ще Ви предложат най-доброто решение, за да смаете всички посетители със своята външност. Очакваме Ви!

Обратно