Как се разширяват кожени обувки? Съвети от ТЕОДОР

Понякога се налага да купите точно определен цвят, но се оказва, че в магазина имат един номер по-малък от вашия. Въпреки това решавате да ги вземете, защото точно този цвят ви трябва. Пък дори и да ги обуете само веднъж. За няколко часа всякак ще ги изтърпите. 

Пазарувайки онлайн, също може да не успеете да поръчате точно своя размер. Винаги е дадена дължината на стелката, но въпреки това невинаги преценката ни се оказва сполучлива. Какво да правим в такъв случай?

Какви са съветите на ТЕОДОР - лидерът в модата за мъже

Съществуват много начини за разширяване на кожени изделия. Кой от тях ще предпочетете, зависи в голяма степен от материала на обувката – дали е от естествена или е от изкуствена кожа. Много от методите не са подходящи за разширяване на обувки от изкуствена кожа.

Ето и няколко трика, които са подходящи за отпускане на кожени изделия и можете да пробвате сами вкъщи:

  • Ако ги сложите във фризера с торбички, пълни с вода, преобразуването на водата в лед със сигурност ще доведе до тяхното разширяване;
  • Намокрете дебели чорапи и обуйте кожените си обувки с тях – ще усещате как се разширяват още докато се разхождате с тях;
  • Поставете ги над водна пара – топлината, която излъчва водата, няма как да не отпусне кожата;
  • Съществуват и дървени уреди, наречени калъпи, с чиято помощ също може да разширите тесните си кожени обувки;
  • На пазара се появяват и все повече препарати за тази цел – спрей или пяна за омекотяване, която спомага тяхното разширяване.

Защо да се доверим на съветите на ТЕОДОР

А ако всички тези методи ви се виждат не особено надеждни, доверете се за разширяването на обущар.

Дали става въпрос за дамски, мъжки или детски обувки, това са изпитани методи, които са дали резултат. Особеност има само при лачените. Те имат други начини за разтягане, които са съобразени със спецификата на материала, от който са изработени. При тях можете да заложите на разширяване с влажни чорапи, с алкохол, с хидратиращ крем или с хавлиена кърпа.

Посетете онлайн магазин ТЕОДОР, където ще можете да научите още интересни съвети и ще видите актуалните за сезона предложения, които няма как да не ви грабнат. Ще ви помогнем да изберете най-подходящото за вас. Гарантирано качество на атрактивни цени!

Назад към всички новини