Как се носят мъжки бермуди? Съвети от специалистите на TEODOR

Защо мъжките бермуди са толкова популярни

Ако за мъжете съществува облекло, което те свързват с летни жеги, безспорно това са късите панталони. Няма по-удобна дреха за топлото време, която да е едновременно с това напълно приемлива и подходяща за различни поводи. Бермудите са част от официалното облекло, макар и само на едно място в света, в тяхната родина, чието име носят. Тези панталонки са удобни, практични и стоят добре на почти всяка фигура. Най-важното е да бъдат правилно съобразени по размер, модел и дължина. 

Видове мъжки бермуди

Ако си мислите, че при тях няма разнообразие, грешите. Класическият вариант е малко над коляното, с джобове и маншети. Според начина, по който изглеждат, те могат да бъдат:

  • с дължина до средата на бедрото;
  • модели с големи, обемни, странични джобове, които масово се използват в ежедневието и като работни;
  • тип панталон, с копче и цип, с колан в кръста, предимно за носене с вътрешна риза или блуза;
  • така наречените “хавайки”, които са популярни за плаж.

В онлайн магазина на ТЕОДОР сме готови да ви предложим оригинални идеи как да носите бермуди и да изглеждате уникални.

Как да изберем мъжки бермуди

Първо, решете каква да е дължината на крачолите. Ако едва стигат до средата на бедрото, запазете дрехата за плажа, не става да я носите другаде. Ако са прекалено дълги, много под коляното, рискувате да изглеждате несъразмерно. Оптималният вариант е до средата на коляното. Така няма да се притеснявате, че когато седнете, ще се издигнат много, нагоре по крака. Остава да изберете точния размер и цвят, който ви харесва, за да се чувствате комфортно.

С какво да носим мъжки бермуди

Най-разпространеният вариант е с тениска или риза с къс ръкав. Могат да се носят свободно върху панталоните или пъхнати в тях, стегнати с подходящ колан. За хладните вечери си подхождат с леко яке или блейзър. Идеална е комбинацията между 7/8 дънкови панталони и тънка ленена риза. Добро съчетание се получава между удобни, маркови панталонки със спортни обувки – кецове, маратонки, мокасини и др. Добавете къси чорапи тип “терлици” които не се виждат от обувките. Съществуват още много и различни варианти, които перфектно се вписват в универсална градска среда.

Назад към всички новини