Как се носи мъжкият колан

Има ли значение от коя страна се слага

Както при закопчаването на ризите, и тук има значение как и от коя страна да го носите и да го закопчаете. Според правилото токата трябва да се носи от лявата страна, а свободната част на колана - отдясно. Следвайки това правило, вие винаги ще бъдете сигурни дали моделът, който си купувате е, изобщо, мъжки. TEODOR предлага различни видове, които имат своите характеристики. Важно е да знаете кои от тях може да съчетавате в спортно-елегантна визия, носейки дънки и кои при по-строго облекло.

Какъв тип е по-подходящ за дънки и какъв за панталон

Важно е да отбележим, че моделите предлагани от TEODOR са изработени от естествена кожа и са с високо качество, което е предпоставка за дълъг период на ползване. Ако съчетавате с панталон, по-добре е токата да бъде по-заоблена. Първо, това внася класика и стил, второ - няма начин да навредите или измачкате останала част от тоалета си. Ако сте фен на дънките, съчетайте различни форми на токата, различни цветове и размери. Тук може да си позволите да експериментирате повече, стига да е съобразено със събитието, на което отивате облечен по този начин. Когато говорим за по-официален стил е добре да спазвате нормите и правилата. По-добре е да не го направите при спортния или спортно-елегантния стил, тъй като там по-свободно може да експериментирате и изразите себе си. Можем да обобщим видовете в две групи - класически и неформални. Нека погледнем съчетанията им:

  • Коланите от естествена кожа може да съчетаете с всякакви дрехи, но най-добре стоят с официален панталон от колекцията на TEODOR;
  • Модели от други материи, освен кожа, са подходящи за дънки и по-неформално ежедневно облекло;
  • За панталон се придържайте към изчистени семпли цветове;
  • С дънки съчетайте шарки, цветове и материи.

Препоръки за носене от TEODOR

Правило номер едно - никога не подценявайте удобството си. Това е най-важната част, към която винаги е необходимо да се придържате, защото ако не Ви е удобно - това си личи. Класическият стил предполага комбинация на обувки и колан в един и същ цвят. Ширината му трябва да бъде от 3 до 3,5 сантиметра и след закопчаване, свободната част да влиза в гайките на панталона. Дължината на колана никак не е за подценяване, затова премерете и при нужда го скъсете внимателно. Ако не можете сами, обърнете се към човек, който знае как да го направи правилно. Ако предпочитате дрехите на TEODOR, които са по спортно-елегантни, носете ги с цветни модели и такива от различни материи, за да покажете своята индивидуалност. Разбира се, никога не прекалявайте. Като пример можем да дадем велурения колан в ярък цвят, които да съчетаете с обувки от същата материя и изчистена риза.