Как правилно се носят ръкавели

Как правилно се носят ръкавели

Официалното мъжко облекло си има определени аксесоари към него, така че то да бъде завършено изцяло до най-малката подробност, изисквана от съответния дрескод. Едни от тези допълнения са копчетата за ръкавели и сега ще разберем каква роля всъщност изпълняват те и как правилно се носят.

За какво се използват

Те всъщност имат две предназначения и първото е да държат допълнителните маншети от ръкавите на ризата и второто е декоративният им характер. Към днешна дата, на пазара се намират варианти с различни форми и декоративни елементи на предната видима част. Въпреки, че закопчалката им стои от вътрешната страна на ръкава, тя също е силно изменена в разновидности.

Как правилно се носят ръкавели

КВАДРАТНИ БУТОНЕЛИ С МОТИВ ВЕТРИЛО

 

Цена: 39.99лв.

Бутонели от лек метал, подходящи за официални случаи.Цвят сребро.Светъл оксид.Квадратна форма.Релефни ленти.Тип ветрило.Луксозна кутийка.Размер универсален.

Преглед

Какви видове има

Основно по своята форма, те се делят на два типа, а именно на симетрични и асиметрични. Първите са най-често срещаните, докато вторите се отличават със своята декорация отпред. Тя може да е специален камък, лого или друго. Според закопчаващия щифт са познати различни негови форми във вид на куршум, опашка на кит, тип бутон, с топче и т.н.

Също се разграничават отделни модели и по използвания за производството им материал. Основно се отличава неръждаема стомана, титан, платина, мед и различни други метали.

Как правилно да направите своя избор

  • При избора трябва да знаете, че копчетата за ръкавели се подбират в хармония с останалите използвани бижута - това е часовникът, сватбения пръстен, гривната и т.н. Важно е да си съвпадат металите при изработката на верижката за часовника и бутонелите;
  • Добър вариант също е да съответстват на цветовия нюанс на вратовръзката;
  • Подходящо би било, металните елементи по Вас да си съвпадат по вида на метала и неговия цвят. Това е например катарамата на колана, верижката на часовника, иглата на вратовръзката.

Как се носят

Основното правило е маншетът да се подава около 3-4 см навън, правейки видим и самият аксесоар и неговата прелест. Препоръчително е ризата да е в бял цвят, защото на фона на по-тъмния костюм, той ще се откроява значително и ще привлича вниманието именно към копчетата.

Как се слагат

Слагането им е доста просто и елементарно, но с някои тънкости, така че ще обясним процеса постъпково:

1.Ризите за подобни допълнения са със специални френски маншети, които трябва да изпънем и подгънем, така че двете части да се припокрият.

2.Щифта на бутонела се изправя и се промушва през специалните създадени за целта отвори в ръкава.

3.Сега щифтът се завърта в обратното положение за да застане в позиция, не позволяваща измъкването му от отвора.

За да изглеждате неотразимо на важното за Вас събитие, заповядайте в онлайн магазина на teodor.bg, където Ви очаква огромен и разнообразен свят на официални и ежедневни мъжки облекла и аксесоари на сензационни цени и високо качество. Тук ще получите професионално обслужване и възможност за разговори с експерти в областта, които напълно безплатно ще Ви помогнат да се облечете според последните модни трендове. Очакваме Ви!

 

Обратно