Как идеално да съчетаете ризите и вратовръзките?

Как идеално да съчетаете ризите и вратовръзките?

Деловите мъже задължително трябва да имат поне два костюма в гардероба си, вратовръзка и риза. Наред с това е нужно да знаят и как правилно да ги съчетават, за да изглеждат максимално добре и представително. В следващите редове ще се опитаме да дадем някои основни насоки за целта.

Какви са общоприетите правила за комбинация

Основните правила са създадени на базата на вътрекорпоративни мероприятия и разбира се могат да варират, но основно изглеждат така:
  1. Деловият костюм трябва да е еднотонен - допускат се сини, черни и сиви нюанси. Ризата задължително да е едноцветна - подхождат си бял или син цвят. Вратовръзката отново е еднотонна или с незабележими рисунки.
  2. Ръкавите да са спуснати.
  3. Яката да е класическа, спусната и покрита с ревера на сакото.
  4. Използването на спортни елементи е недопустимо.
  5. Във формална обстановка, копчетата на сакото да са закопчани.
 

Как да подберем правилно цветовете

За най-точното определяне на комбинацията от цветове са създадени специални кръгове от дванадесет части, които са показани по-долу. Те Ви позволяват да видите аналогичните (тези един до друг) и контрастните (срещуположните) нюанси. Нужно е разбира се да се вземат предвид и неутралните - черно, сиво и бяло. Традиционните са съчетанията, разположени под ъгъл 120 градуса в кръга.
Как идеално да съчетаете ризите и вратовръзките?

БЯЛА КЛАСИЧЕСКА РИЗА

Стара цена: 79.99 лв.

Цена: 39.99лв.

Риза от 100% фин памучен материал, подходяща за всякакви случаи.Свободен силует.Класическа яка.Базов модел.Бял цвят.

Преглед

И запомнете, модата предполага първо да се започне с изборът на елемента, който заема по-голяма площ. В случая, подбирате първо нюанса на ризата и след това на вратовръзката, а после и на аксесоарите. Най-простият вариант е съчетание с бялото. То позволява обединяването на голям спектър от палитри. И по време на избора ще се ръководите от това, дали искате да привлечете вниманието на околните, или напротив - да останете инкогнито.
 
В първия случай, заложете на контрастните елементи, а във втория на неутралните или в тон с костюма. В неофициална обстановка се допускат експерименти с повече цветови варианти и комбинации, но с мярка - не прекалявайте.
 

Защо да купите от TEODOR

Защото гамата ни от мъжки модни облекла е толкова разнообразна, че със сигурност ще откриете търсеното от вас. Също така, цените ни са едни от най-достъпните на пазара, качеството на изработката максимално високо, а обслужването на най-добро ниво.
 
За да бъдете обаче максимално удовлетворени от покупката си, ние Ви предоставяме гратисен период от 30 дни, в който да изпробвате закупеният от вас продукт и ако не ви хареса, да го върнете обратно, срещу възстановяване на заплатената сума. Очакваме Ви!

Обратно