Как да сгънем правилно дрехите си?

Едно от най-важните условия за правилно съхранение на дрехи, е тяхното прилежно сгъване. Освен че вашите тениски, дънки, ризи, панталони и дори чорапи винаги ще изглеждат добре, така ще постигнете до оптимизиране на пространството и спестяване на място. За целта можете да се възползвате от съветите, които нашият екип ще ви даде, както и да използвате различни методи за подреждане, известни със своята ефективност.

Всички дрехи ли са подходящи за сгъване?

Докато повечето типове облекло могат да се съхраняват чрез сгъване, има някои артикули, за чието съхранение е подходящо да използвате закачалки. Като такива се окачествяват ризите. Тях трябва да разположите на закачалка в гардероба, където да бъдат в изрядно и непокътнато състояние.

Друго облекло, което трябва да бъде позиционирано в окачен вариант, е връхното. Независимо дали става въпрос за сака, кожени якета или палта, те не трябва да се сгъват, защото това може да повлияе на тяхната дълготрайност и външен вид. Особено при кожените изделия, защото при тях могат да се обособят гънки, които дори да повлияят върху цветовия облик на дрехата. За целта можете да използвате сгъваеми щендери или специални куфари и чанти за костюми особено когато ви предстои пътуване. Така ще поставите вашите притежания в компактно средство за съхранение, без да се намачкат.

Методи за сгъване на дрехи

Има много трикове, от които да се възползвате, за да се научите лесно, бързо и безупречно да сгъвате текстилни изделия. Ето няколко съвета от специалистите ни в Теодор:

  1. Ако нямате достатъчно място на закачалките, за да позиционирате официалните панталони, може да използвате за ориентир за сгъване техния ръб.
  2. Можете да използвате специални уреди, които ще ви позволят да сгъвате дрехите по шаблон. Те приличат на дъски с прегъващи се странични части. По този начин ще успявате да постигнете максимално точно съхранение.
  3. По време на пътуване можете да използвате органайзери, които не само да ви улеснят значително за съхранението на вещи, но и да ви спестят пространство.
  4. Друг популярен метод, по който можете да сгъвате притежанията си, е на руло. Можете да приложите този трик върху тениски, блузи с дълъг ръкав, потници, къси панталони, чорапи, бельо. За всеки отделен вид се използва различна техника, като най-често се сгъва със започване от лицевата част. Има много материали в интернет пространството, като видеа и инструкции, които да ви помогнат да се научите да извършвате това действие с бързо темпо.

Възползвайки се от тези утвърдени и иновативни идеи за сгъване, вие ще можете да постигнете максимално добра изрядност не само във вашия гардероб, но и за своя куфар, когато настъпи време за път.

Назад към всички новини