Как да носим шарени ризи и с какво да ги комбинираме?

Новите модни тенденции показват, че използването на контрасти и демонстрирането на индивидуалност чрез комбинация от цветове, е на почит. Повечето хора умело успяват да съчетават неутралните нюанси, но изпитват затруднение при имплементирането на дрехи, притежаващи шарки, в своето амплоа.

Сред най-открояващите се и примамливи предложения, които дизайнерите представят пред любителите на модата в световен мащаб, са шарените ризи. Но как да ги носите?

Как да съчетавате шарените ризи с останалите елементи от облеклото?

Все по-популярни са ризите, които съчетават в себе си различни елементи, шарки и цветове. Те са актуални целогодишно, но през пролетно-есенния сезон са най-предпочитани не само за специални поводи, но и в ежедневието.

Шарените ризи трябва да бъдат съчетани деликатно, за да могат да подчертаят разчупения си дизайн, като едновременно с това запазят елегантността, която носят. Това може да се постигне чрез създаването на баланс.

Обърнете внимание на цветовете. Ако моделът, който сте избрали, комбинира по-семпли и светли тонове, то можете да експериментирате допълнително, като използвате някой от тях за основен и заложите на такъв панталон, сако или обувки. В случай че сте избрали дръзка визия, наличие на принтове или други шарени елементи, които ще използвате за акцент, изберете останалото облекло за създаване на своя външен вид в по-неутрални нюанси.

Винаги можете да се доверите на класическото черно, което ще подчертае всеки друг цвят, без да му пречи и ще създаде дисбаланс във финалния изглед. Други популярни неутрални предложения са сиво, кафяво, бежово, бяло.

Съвети от екипа на Теодор

Ако искате да добавите към своя гардероб шарена риза, която да подчертае елегантността ви, без да изневерява на стила, който сте си изградили, можете да се възползвате от следните съвети, които нашите специалисти дават:

  1. Използвайте актуални цветове – независимо колко нюанса участват в създаването на един дизайн, обърнете внимание те да бъдат модерни и да ви отиват.
  2. Ако искате да изградите по-официална визия, можете да съчетаете шарената риза с изчистена вратовръзка.
  3. Ако преобладават светлите тонове, изберете по-тъмен костюм или дрехи в спортно-елегантен стил, като панталони Чино, изработки от деним и кежуал обувки.
  4. Бъдете умерени в употребата на аксесоари. Сама по себе си, акцентиращата дреха е самодостатъчна. Ако искате да въплътите във финалния си външен вид аксесоари, изберете неутрални такива.

Въпреки деликатността на този тип облекло, можете да изглеждате елегантно и същевременно индивидуално, което да привлече вниманието и да предизвика одобрението на околните.

Назад към всички новини