Как да изберем правилния тип материя за летните дрехи?

Лятото е времето, в което трябва не само да следите последните трендове в модата, но и да заложите на комфорта, който облеклото ви осигурява. Един от основните фактори, на който трябва да обръщате голямо внимание, е материята. Изборът е труден, защото съществуват много различни варианти, както и комбинации от естествени и синтетични тъкани.

От онлайн магазин за мъжка мода ТЕОДОР ще споделим с вас как да бъдете елегантни и едновременно с това да се чувствате комфортно през горещите дни.

Фокусирайте се върху дрехите от естествена материя

Когато търсите летни дрехи за мъже, забележете типа на материята. За предпочитане е да се доверявате на естествени материи, които имат дишаща функция и са леки. Те осигуряват максимален комфорт на тялото, не запарват кожата, не предизвикват кожни раздразнения и са лесни за поддръжка. Едни от най-популярните, които се използват за изработката на висококачествени летни дрехи, са тези от памук, лен и деним. Ленените, дънковите и памучните материи осигуряват необходимата вентилация и прохлада.

Избягвайте синтетичните материи

Материите, като полиестер, найлон и акрил, не са подходящ избор за летните дрехи, въпреки своята еластичност. Те са предпочитани в преходните сезони. За разлика от ленените, те не позволяват на кожата да диша и задържат топлината, което води до усещане за дискомфорт и изпотяване при повишени температурни условия.

Обърнете внимание на плътността

По-дебелите материи може да задържа топлина, докато по-леките позволяват на кожата да диша и да се охлажда по-лесно. Те са ефирни и приятни, а летните дрехи, изработени от тях, изглеждат елегантно и модерно.

Защо да изберете ленени дрехи или такива от памук?

Основните предимства на тези естествени тъкани, са:

  1. Лен – ленените модели се придържат към спортно-елегантния стил, но са подходящи и за по-формални събития. Тези тъкани пропускат въздуха през нишките си, което осигурява комфорт на тялото. Лесни са за пране и поддръжка. Ленените артикули имат стилни и отличителни дизайни, които се съчетават лесно както с кежуал, така и с по-официално облекло. Те осигуряват удобство по време на движение и не ви ограничават, което ги прави подходящи за ежедневна употреба. Освен това, ленът е устойчива и здрава тъкан, която ще ви осигури дълготрайност на облеклото при правилна поддръжка.
  2. Памук – освен дишащата си функция, която е сред най-популярните и големи предимства на дрехите от памук, се отличава още с мекотата и лекотата си, както и със свойството си да абсорбира влага. Памукът е напълно безопасна тъкан, която има хипоалергенни свойства. Подобно на ленените материи, не предизвиква дискомфорт, кожни раздразнения и обриви от прекомерната топлина. Охлажда тялото ви и ви кара да се чувствате свежи през целия ден. Има богато разнообразие от изработки от памук – къси, дълги, в различни дизайни, стилове и цветове.

Независимо дали ще изберете ленено облекло или изработено от памук, не забравяйте да търсите високо качество, каквото ние от ТЕОДОР предлагаме.

Назад към всички новини