Как да бъда официален през лятото?

Общ етикет за избор на официални дрехи

Дрескодът за сватбата е строго регламентиран. Сред важните изисквания, които трябва стриктно да се съобразят с избора на облекло, има няколко:

  • Костюмът трябва да бъде изгладен, свеж, без намачкани гънки и прекомерна екстравагантност;
  • Той трябва да е в хармония с избора на спътника Ви;
  • Той не трябва да бъде като облеклото на младоженеца;
  • Дрехите трябва да съответства на избрания формат на събитието (не се допуска плажно и спортно облекло, ако това не е тематично събитие);
  • Всички части трябва да са в хармония помежду си (например не можете да носите мокасини с официален класически костюм);
  • Тъй като сватбата през лятото е полу-формално събитие, е позволено да се носят цветни дрехи;
  • Дрехите трябва да са официални и подходящи за стила на човека, както и да отговарят на неговия външен вид.

Преди мъжът да реши как да се облече за официално събитие през лятото, е необходимо да се изясни формата на празника. Окончателният избор на костюм ще зависи от избраното място. Ако тържеството е тематично, младите предварително уведомяват гостите за вида дрескод в изпратените покани.

Сватбата, проведена според традиционните начини в банкетната зала, включва официален мъжки костюм от две части. За лятото това облекло ще бъде най-подходящото, защото, въпреки климатика, може да бъде горещо в стаята. Сваляйки сакото и оставайки по риза с дълги или къси ръкави, той няма да загуби своята елегантност и официалност. Решенията от велур и кадифе са много популярни, но за тържествени и бизнес събития, които се провеждат през лятото, е по-добре да изберете по-леки тъкани: памук, бамбук или лен. Моделите от мек сатен вече не са на мода.

Летните сватби позволяват присъствието на мъж по риза и панталон, без яке. За да подчертае официалността на своето облекло, гостът може да допълни визията си със строга вратовръзка (с няколко тона по-тъмна от риза) и елегантни обувки. Панталоните трябва да имат класическа кройка, риза е по-добре да изберете в ярки цветове. Не се допускат орнаменти или ярки щампи. Ризата трябва да се пъхне в панталона. Едни от най-модерните и качествени предложения за официални дрехи за лятото можете да намерите в ТЕОДОР.

Назад към всички новини