Елегантно елече — предпочитан елемент през пролетта в официален или спортно-елегантен стил

Какви са предимствата на мъжкия елек през пролетния сезон

Първите слънчеви дни изпълват всеки с радост и желание за повече време на открито, без тежестта на мрачните зимни дрехи. Често пролетният сезон е и изпълнен с официални събития като абитуриентски балове и сватби, които изискват по-изискани дрехи. За тези случаи елегантното мъжко вълнено елече е идеалния завършек на официалното облекло, без значение ще има ли сако върху него или не.


Кои са мъжките модни предпочитания в официалния стил

На елегантни и официални събития се предполага определен дрескод. Официалните панталон и сако, заедно с подходящи обувки са задължителни, добре изгладената риза с дълъг ръкав също. За допълнителен блясък много мъже избират да облекат фин вълнен елек под сакото, защото това добавя нотка на аристократичност към цялостната визия.

Според индивидуалните желания мъжкото елече може да е с ярък и контрастиращ цвят или приглушен и сходен на костюма. Освен това е напълно приемливо оставането по риза и елек, ако времето е много топло. Добре съчетан с вратовръзка или папионка, този елемент определено ще запази общата елегантност на облеклото.


Как да постигнем ефектна спортно-елегантна визия

В ежедневието, съчетаването на елека е още по-лесно, тъй като тогава няма ограничения за материята на панталона или цвета на ризата.

Спортно-елегантният мъжки елек ще пасне идеално в комбинация с дънки и тениска, за една много ефектна спортно-елегантна визия, изключително подходяща за барове и партита. Като финален щрих може да се добави шапка или часовник с ретро дизайн, а за обувки са подходящи еспадрилите или кецовете.

Как да подходим според събитието - съвети от ТЕОДОР

Различните събития предполагат различен дрескод и от модна къща TEODOR се погрижихме да предложим елечета за всеки случай.

  • За корпоративно събитие – тъмни вълнени елеци без орнаменти;
  • За ежедневно офис облекло – модели с ненатрапчиво ситно каре в сиво, кафяво или бордо;
  • За сватба или абитуриентски бал – елечета за церемониални костюми;
  • За парти и бар – елечета с цветно каре в ярки и запомнящи се цветове.
Назад към всички новини