Всичко за шаловете за мъже

Всичко за шаловете за мъже

Мъжкият шал през последните години се превърна в изключително популярен и желан зимен аксесоар, защото той е значителен елемент от цялостната визия, топли и ни пази от настинки. Още повече, че по магазините се предлага огромно разнообразие от цветове, дебелини и дължини. Въпросите тук са как да го носим, правилно да го връзваме и съчетаваме? Отговорите ще научим в следващите редове.

Как да носим шалове

Всеки сам може да избере удобният вариант за носене, защото все пак това е най-важното - да ни е комфортно, топло и удобно, без стягания и неудобства при движение на главата. Все пак, това не е официална вратовръзка, за която да се притесняваме дали е вързана и позиционирана правилно спрямо яката на ризата и т.н.
 
Съществуват обаче някои широко разпространени начини за връзване и в следващата подточка от нашия материал смятаме да Ви запознаем с тях.
 

Как се връзват

Въпреки, че всеки сам определя как му е най-удобно за носене, по-долу ще Ви изброим и обясним накратко широко използваните варианти, с които се смята, че ще изглеждаме по-елегантни:
  1. Класическият се състои в премятане на шала около врата, като двата му края падат малко под гърдите и са изравнени един с друг. Той е над или под палтото и е подходящ за не много студените месеци.
  2. Класическият флип е вторият тип, подобно на първия, при който единият край обаче с около 30 см виси по-надолу от другия и той се прехвърля през врата, така че да увисне на гърба Ви. Получава се своеобразна хлабава единична примка, обхващаща целия врат. Може да се използва в умерено студените дни.
  3. Парижкият възел представлява пристягаща се примка. Оформя се, като прегънете аксесоара на средата, така че дължината се съкращава на половина. Препасва се и се прокарва двойният край в примката с леко пристягане до комфортно чувство. Носи се при топли есенни дни.
  4. Единична и двойна верига. Препасайте около врата, като предните краища трябва да увиснат на гърдите ви и да са изравнени. Прехвърлете единият край отново, за да премине в противоположната си страна и повторете същото и с другия. Така се извършва двойно препасване. Подходящо за студени дни.

С какво може да ги съчетаем

Нужно е от естетическа гледна точка да се стараем да комбинираме цветовете правилно за да сме елегантни. Например, ако палтото ни е чисто черно, то тъмно-червеният, тъмно-синият или бялото са много добри за комбинация. Ако палтото е светло, комбинирайте подобен по-тъмен нюанс или ако искате да акцентирате върху дадения аксесоар (да е най-видим) използвайте противоположен цвят.
 
Разгледайте и нашите предложения в онлайн магазина TEODOR и със сигурност ще намерите подходящите и за вас, съответстващи на стила на обличане и предпочитанията Ви. Всичко се предлага на достъпни цени, а също получавате възможност за безплатна онлайн консултация с експерт за прецизен избор. Очакваме Ви!

Обратно