Модни тенденции при абитуриентските костюми през 2023

Какви са модните акценти при абитуриентските костюми

За сезона на абитуриентските балове през 2023-та продължава тенденцията за избягване на стандартната визия. Все повече момчета захвърлят класическия костюм и залагат на спортно сако и панталон, без да са задължително част от общ ансамбъл. Ситното каре е на мода, а ако то не е по вкуса ви, можете да разгледате предложенията с флорални мотиви, които са чудесен начин да изпъкнете в тълпата. Комбинацията от папионка и мъжки официален елек остава актуална свежа визия.


Класическа елегантна визия

Традиционните тъмни костюми все още са стандарт в мъжкото облекло за абитуриентския бал, но и те се влияят от някои модни течения. Торбестите модели са все по-рядко срещани и дори класическите мъжки костюми се предлагат със стеснени крачоли и полу-вталени сака. По-строгите модели са от три части – панталон, сако и елек. Ако сте избрали такъв костюм за абитуриентската си нощ, можете да разчупите визията с ярка вратовръзка или папионка, риза или официален елек в нестандартен цвят, а ако нямате чак толкова смелост – шарените чорапи, които само от време на време да се подават, също са добър вариант.


Спортно-елегантни съчетания

За абитуриентската нощ можете да заложите на нещо по-малко официално, но далеч по-младежко и удобно. Спортните мъжки сака и елеци са с раздвижен дизайн и смели цветове, освен това са вталени, за да подчертаят раменете. Съчетават се чудесно както с риза с разкопчана яка без вратовръзка, така и с тениска.

Спортно-елегантните панталони са все по-предпочитан избор от младежите, защото са комфортни, но все пак официални. Тяхната дължина е над глезена – една тенденция от последните години, която продължава да е актуална. Това позволява носенето на интересни чорапи, които да са акцент в облеклото. Също така, тези панталони се комбинират чудесно както с обувки, така и с кецове – още една комбинация, предпочитана от младежите.

Друго приятно съчетание в тази категория е панталон с риза и елек. Тъй като май месец е много вероятно сако изобщо да не ви е необходимо, елекът е чудесен заместител.


Полезни съвети при избора на облекло за бал от TEODOR

Колкото и клиширано да звучи, абитуриентския бал е наистина веднъж в живота. За да не се създават стресови ситуации и да можете да се насладите на тази нощ, последвайте тези съвети от ТЕОДОР:

  • Подгответе се предварително с идеи – дали искате да сте с класически костюм или спортно-елегантни сако и панталон;
  • В каква цветова гама ще е облеклото ви.
  • Започнете да разглеждате и пазарувате отрано – не оставяйте покупката на облекло за последния момент;
  • Подберете аксесоарите и не забравяйте – малкото е повече. Не слагайте повече от два хващащи окото акцента;
  • В никакъв случай не подценявайте удобството – добрата визия е комбинация от облекло и стойка, която няма как да е изправена и естествена, ако костюмът не ви е удобен.

 

Какви видове стилове за абитуриенти ще видите в сайта

Продуктовата ни гама основно може да се раздели на:

  • Спортно елегантни - модели, създаващи хармонията между удобството и елегантността на силуета, са тези, които ще Ви направят безупречни на важния за Вас празник. Поради не строгата официалност на събитието, този тип е изключително предпочитан сред младежите, желаещи да представят себе си в една по-различна светлина с правилното облекло и прическа;
  • Официални - желанието Ви да създадете впечатление за строгост, улегналост и стабилност може да бъде сбъднато чрез официалния празничен стил. Основното тук е, че тези дрехи могат да бъдат и не твърде вталени, давайки свобода за движение и удобство през цялото време. Трендовете през 2023 година са насочени именно към подбора на правилните цветове, сред които преобладава синият. От него по-подходящ за мъжкото облекло няма, както е розовото за момичетата.

 

Как да направим правилния избор

Сред актуалните за абитуриентските балове решения ще са двуредовите, характеризиращи се с наличие на две копчета на сакото. За придаване на индивидуалност и отличителни черти на образа, експертите от бранша препоръчват да заложите на карираните, изключително разнообразни и оригинални, модели. Те имат нужния акцент, така че да не са досадно натрапчиви, но и да изпъкват достатъчно силно, за да се забелязват.

 

Черното, защото е класическо и през настоящата година, ще си остане в тренда сред предпочитаните цветове. Към него експертите съветват да прибягвате, ако желаете да останете по-неутрален и да не попаднете в обхвата на вниманието на околните. 

 

Препоръчани от Teodor.bg

Именно поради модата около класическия мъжки образ през 2023 година, в специалната ни продуктова гама сме се постарали да Ви предоставим нови абитуриентски костюми с харесвания син и черен нюанс. Тук Ви очакват спортно елегантни или официални модели, изработени от естествена фина вълна. 

 

За допълнителна консултация относно избора и Вашите предпочитания, заповядайте в онлайн магазина на Теодор и нашите експерти в мъжката мода ще се погрижат да изглеждате неотразимо на важният за Вас празник. Всички предлагани при нас облекла са с висококачествена изработка и са лично производство на бранда, а цените ни са едни от най-евтините на пазара. Убедете се сами, очакваме Ви!

Изберете спортно-елегантен мъжки костюм за бала

Младежите днес все по-често предпочитат костюм, който могат да облекат не веднъж, като по този начин да покажат своята индивидуалност и стил. Интересни и цветни шарки и цветове, включително и украсителни детайли и подвижни аксесоари на ревера. Модните тенденции са такива, че дори за официални събития се залага на спортно-елегантни модели. Освен на бала такъв тип модел може да се носи на работа, на делови срещи и други важни събития. В комбинация с различни ризи, аксесоари, обувки, ще можете да добиете интересна, стилна и запомняща се визия. 

Един от вариантите за спортно-елегантна визия е тъмно син или сив костюм в каре или пепит. Съчетайте с изчистена риза и стилни обувки, за да изглеждате още по-безупречно. А защо не и бели кецове? Втален избор в бордо е друг предпочитан вариант за сезон 2022 година. Подходящо допълнение са спортно-елегантните елеци. Изработени са от памук или памук с еластан и могат да бъдат отлична комбинация с дънки, както и с тениска. 

Този сезон е модерен костюмът от високо технологичен текстил, който съдържа голям процент еластан в себе си, благодарение на който ще се радвате на свобода на движението и комфорт. Можете да го откриете при нас с качулка и подвижен елек, изработен в стилен тъмносин цвят. 

Саката, на които може да заложите като добър вариант са ленени, памучни или памучно структурни - те са модерни, удобни и се комбинират отлично с деним или спортно-елегантни панталони.  

Заложете на класиката

Класическите костюми за бал са изработени основно от естествени материали като фина вълна, вълна с еластан, вълна с вискоза и други. Най-често се предлагат в два или три елемента, като можете да се възползват от възможността за сепарирано закупуване, което ние от ТЕОДОР предлагаме. Най-често са съчетание от 3 части, кройката е вталена или свободна. 

Може да се спрете на церемониален костюм със сатениран ревер, който внася изтънченост, но и модерен почерк. Материите са с разнообразна структура, като може да заложите на жакардова, тип оксфорд или други, в актуалните за сезона цветови гами. 

Бъдете стилни и неотразими на своя бал

При избора на дрехи от един или друг стил основният критерий са предпочитанията и вкусовете на човека. Той трябва да се чувства удобно и комфортно в дрехите си. През 2022 г. мъжката мода може да бъде подчертана от особеностите на кройката на сакото или панталоните. Различните аксесоари и обувките също ще допринесат за създаването на уникален индивидуален образ.

Изборът на костюм за бал през 2022 г. има някои особености, като:

  • размерът – той трябва да пасне идеално. Опцията за закупуване на по-голям или по-малък размер не е подходяща;
  • саката с две копчета са по-подходящи за по-млади хора с по-къс торс, тъй като визуално удължават тялото, а тези с едно копче са предназначени за по-малко консервативна атмосфера на събитието;
  • ширината на рамото на сакото трябва идеално да съответства на раменете на мъжа. При по-малък размер се появяват бръчки в горната част, образуват се пролуки вътре в него;
  • ръкавът не трябва да е много дълъг – в идеалния случай маншетът на ризата трябва да наднича под него.
Назад към всички новини