Основите на официалната мъжка мода

Основите на официалната мъжка мода

Официалният стил е лесен за постигане, което го прави доста подходящ и предпочитан за различни поводи. Независимо дали сте на сватба, кръщене, коктейл или друг изискан повод, има някои основни неща, които трябва да знаете.

Типове формално облекло

Формалното облекло включва няколко основни елемента, които може да свържете в различни комбинации, а именно:

  • костюм;
  • блейзър;
  • жилетка;
  • смокинг
  • палто.

Костюмът обикновено се състои от сако, риза, елече, панталон и допълнителни към тях аксесоари. Носенето на костюм си има определени принципи, с които е добре да сте запознати. Чрез тях може да експериментирате и да си изградите собствен стил, придържайки се към важните правила за носенето на костюм. Носенето на смокинг, от своя страна, е малко по-задължаващо. Разлика между костюм и смокинг има. Смокингът се носи за вечерни поводи и ви придава по-строг външен вид. При него полето за експерименти и изграждане на собствен стил е по-малко. Друга част от формалното облекло е блейзърът, който представлява сако, изработено от памук. Може да се носи, както с дънки за не толкова официален повод, така и като по-формална дреха, съчетано с подходящ панталон и обувки. Жилетките вкарват приятен и стилистичен нюанс към вашия тоалет и определено не са за подценяване. Могат да се носят през всеки сезон, като материите, които се използват са кашмир, памук и вълна за зимните дни. Дебелите жилетки могат да служат като заместител на палтото през зимата, съчетават се с почти всички и придават оригинален завършек на външния ви вид.

Основите на официалната мъжка мода

СТРУКТУРЕН ПАМУЧЕН ПУЛОВЕР С КОНТРАСТИ

Стара цена: 89.99 лв.

Цена: 44.99лв.

Пуловер от 100% памучен материал, подходящ за ежедневието.Тъмно син цвят.Свободен силует.Ситна структурна плетка на предница.Права яка с украсителна лента от велур.Контрастни велурени кръпки на ръкави.Закопчаване с 3 копчета.Моделът от снимката е облечен в размер М.Продуктът се предлага в тъмно син, цвят бордо и сив меланж.

Преглед

Видове официални обувки

Обувките никак не са за подценяване, тъй като са важен допълнителен елемент за завършека на цялостния ви аутфит; Цветово, трябва да бъдат изцяло съобразени с костюма и да създават усещането за хармония, без да се набиват на очи. Моделите са много, като част от основните типове са:

  • Оксфорд;
  • Броуг или Уингтип;
  • Дерби;
  • Боти;
  • Мокасини.

Ако не сте достатъчно наясно кой тип е най-подходящ за вас, заложете на обувки тип Оксфорд. Те са един от най-често срещаните модели обувки за костюми. Един съвет от нас - строго официалните обувки са изчистени, без украшения и допълнителни детайли. Колкото повече елементи има по тях, толкова по-неподходящи са за формалното облекло.

 

Допълнителни съвети

Най-важното е да съчетаете правилно всяка част от формалния ви стил. Започнете от кройката, като я подберете така, че да нямате допълнителни набръчквания и гънки, които освен дискомфорт, създават и не толкова официален външен вид. Следват цветовете - комбинацията от цветове е изключително важна. Не залагайте изцяло на един цвят. Използвайте противоположни такива, които взаимно се допълват. За целта разгледайте изображението по-долу. Изберете цвят, който да ви служи за акцент и да привлича погледите към вас

Обратно