Кои са най-подходящите мъжки обувки за сезон пролет/лято?

Още един чифт качествени обувки никога не е излишен на мъжа, който държи на външния си вид и обича винаги да бъде добре облечен.

Как да изберем мъжки обувки

Покупката трябва да бъде съобразена със съответния сезон, защото има значение дали е пролет, лято или есенно-зимен период. Логично е през студеното време да пазим краката топли и сухи. В жегите задължително търсим да обуем нещо, което ни осигурява достатъчно лекота и прохлада. Важно е да знаем точния размер, който се определя лесно – дължината на ходилото плюс резерв от половин сантиметър, ако не избираме модели за специални нужди като тичане, планинско изкачване или скално катерене.

Видове мъжки обувки

В живота на активния мъж има различни събития, които изискват той да бъде подходящо облечен и обут. Основните видове мъжки обувки, според предназначението им, са:

  • Елегантни – подходящи за официални случаи. Могат да бъдат класически или с различни допълнителни елементи, като перфорации, щампи, шевове за украса и други декоративни детайли. Обикновено са изработени от естествена гладка или шагренова кожа и велур;
  • Спортни – идеално се вписват както в street, така и в офис визията. Докато маратонките си остават необходимост предимно при спортуване, то кецовете постоянно разширяват влиянието си. Има модели, които перфектно се съчетават с офис обстановката и градската среда, тъй като са с интересни хрумвания, комбинация от няколко материи или с персонализирани щампи;
  • Ежедневни – предпочитани от мнозина. В тази категория попадат любимите мокасини, които се отличават с плетени връзки, метални токи или лазерни ефекти. Известни със своето удобство са еспадрилите, които са с плетена обазовка или с ефектно метално лого.

Ако се чудите какво точно да изберете, разгледайте българските предложения в онлайн магазина на ТЕОДОР.

Какви мъжки обувки да купите

Мъжката мода, освен на актуални тенденции, е подчинена на практичност и удобство. Господата са склонни да внимават какво слагат на ходилата си, защото гледат на покупката като на дългосрочна инвестиция. Марковите модели ги привличат с нагласата, че и след години ще бъдат също толкова модерни и удобни за носене. Добрата мъжка обувка, без значение дали е за специален повод, или е от категорията спортно-елегантни, трябва да е с правилна конструкция, качествена и с оригинално дизайнерско решение.

Назад към всички новини