Безплатна доставка независимо от стойността на поръчката!

Как се носят мъжките мокасини

Как се носят мъжките мокасини

Мокасините водят началото си като традиционни обувки на американските индианци. В древни времена обувката се е изработвала от естествена кожа, еленска или биволска, и се е украсявала с бродерии и мъниста. Главната и функция е била да бъде абсолютно мека, комфортна и безшумна, за да не възпрепятства лова и бойните действия.

Защо мокасините добиват все повече популярност

В нашето съвремие тези обувки се характеризират основно с мекотата и комфорта си. Създадени са от три части – мека и равна подметка, парче естествена кожа, обхващащо контура на стъпалата и второ парче, пришито в горната му част, така че да обхваща цялото стъпало. При повечето мъжки мокасини това съединяване става с характерен U-образен шев, който създава и отличителния ръб, който дава облика на тази популярна обувка.

В миналото на парчето кожа, обхващащо стъпалото, се е нанизвала и стягаща връв в специално перфорирани дупки, така че да може да се регулира отвора. Днес тази функция е отпаднала и подобен тип връзки се поставят единствено с декоративна цел.

Как се носят мъжките мокасини

БОРДО МОКАСИНИ С МЕТАЛНА ТОКА ЛОГО ОТ НАБУК

 

Цена: 159.99лв.

Мокасини от 100% естествен набук.Цвят бордо.Набук.Метална тока лого.Декоративни украсителни шевове.Подметка термопластичен полиуретан.Продуктът се предлага в 8 цвята.

Преглед

С какво облекло да ги съчетаем през 2020-та

Мъжките кожени мокасини могат да се съчетават изключително свободно. През преходните сезони (пролет и есен) могат са се комбинират съвсем спокойно с дънки с навити крачоли, така че кожата на глезена да се вижда. Тази визия може да се допълни с тениска или в по-хладните вечери с памучен пуловер или тънко яке.

В летния сезон мъжките мокасини са великолепно допълнение към бермудите и ризите, създавайки една много актуална и красива лятна визия.

Важен съвет, който трябва да се има предвид е, че този тип мъжки обувки се носят или на бос крак, или с чорапи тип терлици. Комбинацията с високи чорапи не стои добре и ще накара цялото облекло да изглежда нелепо.

Какви са предимствата им като тип обувка

В наши дни всеки градски мъж трябва да притежава поне един чифт мъжки мокасини и това се дължи следните причини:

  • Мекота;
  • Естествена материя;
  • Богат избор на модели;
  • Лесна съчетаемост.

Магазини за мъжка мода ТЕОДОР предлагат на вниманието на модерния мъж няколко десетки модели, с които да бъде допълнен пролетно-летният гардероб.

Всички модели се отличават с търсената мекота и комфорт, които ще направят всяка стъпка радостно изживяване. Изработен от естествена велурена или набукова кожа, избраният чифт ще служи дълго и безпроблемно и ще може да се носи на бос крак без неприятни последици.

Мъжките мокасини на TEODOR са изработени в богато разнообразие на цветове и модели, така че всеки да намери обувките за себе си, да ги съчетае с дрехите в гардероба си и да се чувства модерен и актуален.

Обратно