Как да се грижите за дънките си: Ръководство за професионалисти

Как да се грижите за дънките си: Ръководство за професионалисти

Знаете ли, че първоначално дънките са се използвали за работно облекло? Били са евтини, здрави и много трайни. В наши дни, обаче, нещата съвсем не са така. Денимът е срещан почти във всеки гардероб и, в зависимост от модела, може да се носи по всякакви поводи. Дълги или къси, изчистени или с шарка, с джобове или без, всеки лесно може да открие най-подходящия за него чифт. Ако току що сте си поръчали нови дънки от teodor.bg или просто имате свой любим чифт от преди, който искате да запазите максимално дълго, то тук е мястото, където ще прочетете всичко необходимо за техния по-дълготраен живот.

Как и колко често трябва да ги перете

Миенето и прането са от основните дейности за поддръжка. Следвайки няколко лесни правила, вие може да се превърнeте в истински специалист в тази област:

  • накисвайте за не повече от два часа, иначе металните елементи ръждясват бързо;
  • моделите с декоративни елементи и щампи се перат на ръка. В пералня пускайте само изчистените модели, и то в случай, че центрофугата не е прекалено мощна;
  • когато перете, температурата на водата не трябва да бъде повече от 40 градуса, а самите дънки трябва да бъдат обърнати с вътрешната страна навън;
  • най-добре е да се сушат на открито, но не на прекалено силно слънце;
  • използвайте сушилна машина на програма с най-ниска температура;
  • не обувайте дънките влажни, защото се отпускат и губят добрият си вид;
  • гладете ги от вътрешната страна, през влажна кърпа, за да избегнете появата на лъскави петна.
Как да се грижите за дънките си: Ръководство за професионалисти

БАЗОВИ СИНИ ДЪНКИ С ЕЛАСТАН

Стара цена: 99.99 лв.

Цена: 69.99лв.

Дънки от деним материал с еластан, подходящи за всякакви случаи.Втален силует.Син цвят.Закопчаване с метален цип.Копче и кабси в меден оксид.Контрастна кафява кожена емблема с лого над заден джоб.Тонална бродерия шарка на задни джобове.Декоративни леки закъсвания на задни и предни джобове.Метално лого на преден джоб.Моделът позира в размер 31.Продуктът се предлага в черен, син и средно син цвят.

Преглед

Кой е най-добрият начин за съхранение

Най-важното при съхраняването на дънките е да бъдат сгънати като от професионалист. Това ги предпазва от избеляване на местата, където са сгънати. А как става това? Първо ги сгънете върху плоска повърхност наполовина от лявата и дясната страна. След това, като първи вариант, сгънете така, че подгъвът на крачола да стигне до колана и после още веднъж по същия начин. Втори вариант е подгъвът на крачола да достигне почти до коляното и след това от коляното сгънете още веднъж до колана. Ако пък не сте от хората, които не обичат да сгъват всичко, винаги може да ги наредите на закачалки. Най-важно е да запомните, че денимът има нужда от диша, затова трябва да му осигурите достатъчно пространство в гардероба.

Има ли специални препарати за поддръжка и как да рециклираме

Винаги може да откриете препарат за каквото и да било. Точно при денима, обаче, специални препарати не са необходими. Стига ви просто да знаете как да ги поддържате чисти и подредени. По отношение на въпроса с  рециклирането, има доста начини, по които да дадете живот на някой стар чифт, което си се води вид рециклиране. Например, най-често срещано е, направете дългите дънки на къси. Вдъхнете им живот за още едно лято. Ако пък моделът е изчистен и вече не ви харесва, направете си от него нови - скъсани дънки, които ще бъдат модерни и този сезон. Ако идеите не ви допадат, можете просто да ги изхвърлите на обозначените за това места и да поръчате нови от онлайн магазина на teodor.bg.

Обратно