Гардеробът на елегантния мъж има 4 златни правила

Гардеробът на елегантния мъж има 4 златни правила

Кои са най-често срещаните грешки на мъжете и има ли правила, които задължително трябва да се спазват? Стилистите имат ценни съвети, които всеки решава дали да следва, но със сигурност е добре да се имат предвид ,преди да се излезе на поредния шопинг.

Мястото, хората, събитието

Облеклото трябва да се съобразява с всички тях. Има тенденции, които лесно привличат мъжете и със сигурност една от тях е така популярният стрийт стайл. Той внесе в ежедневието на модерния мъж комбинации като маратонки с тениска и сако, които той прие с лекота, тъй като те са безкрайно удобни, няма спор. Но ако те са подходящи за ежедневието, не винаги това важи, ако става въпрос за официална вечеря или делова среща на високо ниво. Ако има притеснения какъв ще е етикетът на събитието, може да се попита предварително, за да не се стига до сконфузни ситуации. Много мъже посочват неудобните и претенциозни официални обувки като причина да изберат по-ежедневен стил. В този случай добра алтернатива са мокасините.

Гардеробът на елегантния мъж има 4 златни правила

СИНЬО ВЪЛНЕНО САКО В МЕЛАНЖ

Стара цена: 249.99 лв.

Цена: 124.99лв.

Елегантно сако от вълнен материал, подходящо за всякакви случаи.Цвят ярко син меланж.Втален силует.Структура тип туид.Винтидж джобове.2шлица.Подвижно лого на ревер.Вискозен полухастар.Моделът позира в размер 46.

Преглед

Ризата със задължително място в гардероба

Повечето мъже носят ризи, но има и такива, които заради собствен стил или специфика на професията, ги обличат само по официални поводи. Ето, този навик трябва да се промени. Ризата може да бъде спортна, спортно-елегантна, но трябва да бъде неизменна част от аутфита. Дължината на ръкавите не се коментира те винаги са дълги!

Мъжете, които имат нужда да поставят по-голям индивидуален акцент или искат да имат по-спортна визия, могат да я носят разкопчана или с навити ръкави. Естествено, в този случай е добре да се търси баланс ако ризата се носи по този начин, е препоръчително десенът да е по-класически. По-смелите и нестандартни мотиви стоят като закачлив акцент, без да бъдат прекалено младежки, ако са съчетани със стилно сако или вратовръзка.

Ако имате брада, съобразете и цвета на ризата с това. Тя може да е модерна, но леко потъмнява лицето. Този ефект може да бъде компенсиран със светла риза, която изпъква още повече в комбинация с по-тъмно сако.

Сакото, което стои наистина добре!

Оказва се не толкова лесна задача да се намери модел, който да отговаря на всички изисквания. От една страна трябва да се внимава с рамената, важно е те да са точни, нито тесни, нито да висят. След тази подробност, се преминава към останалите важни стъпки.

Трябва да може да се пъхне пръст между закопчаното сако и ризата. Това правило все по-често се пренебрегва заради желанието на мъжете да изглеждат по-вталени или да подчертаят фигурата си, но резултатът категорично не е търсеният. Сако, което е твърде впито и леко се опъва от копчетата, дава вид на пристягане, което може да изглежда дори смешно.

Не на последно място се гледа и дължината на ръкавите. Когато те са твърде дълги и достигат началото на палеца, дават вид за къси ръце и правят фигурата оптически по-малка. Желателно е да са на нивото на китките и ризата леко да се загатва под тях.

Нов поглед върху дължината

Тя е най-важна що се отнася до връхните дрехи. Късите сака и палта са подходящи за ежедневния аутфит, но елегантната визия изисква средна дължина, за предпочитане без яка. Вълнените материи са много подходящи.

Естествено, това са съвети, не са правила. Някои от тях могат да се превърнат в един чудесен нов навик, но всеки трябва да ги пречупи през собствената си индивидуалност. Все пак не трябва да забравяме, че модата е начин да говорим с хората около нас без да е необходимо да вербализираме мислите си и затова всеки съчетава облеклото си спрямо своето усещане за стил.

Обратно